logo-print

Ανάληψη από Πιστωτικό Ίδρυμα του κόστους προστίμου που επιβλήθηκε σε καταναλωτή από ΔΟΥ

Ανάληψη από Πιστωτικό Ίδρυμα του κόστους προστίμου (920 ευρώ) που επιβλήθηκε από ΔΟΥ για μη εμπρόθεσμη πληρωμή τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτου

Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση
Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Καταναλωτής κάτοχος δύο οχημάτων (μηχανής και αυτοκινήτου) προσήλθε σε Πιστωτικό ίδρυμα και ζήτησε να πληρώσει εμπροθέσμως τα τέλη κυκλοφορίας τους σε 12 μηνιαίες δόσεις.

Όμως, εκ παραδρομής, ο αρμόδιος υπάλληλος του Πιστωτικού Ιδρύματος πλήρωσε δύο φορές τα τέλη της μηχανής και όχι του αυτοκινήτου.

Ο καταναλωτής διαπίστωσε το λάθος την 28.2.2018 όταν και η αρμόδια ΔΟΥ του επέβαλε πρόστιμο ποσού 920 Ευρώ για μη έγκαιρη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Ο καταναλωτής απευθύνθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη (15/3/18) με αίτημα να μεσολαβήσει για την διαγραφή του προστίμου από την ΔΟΥ και στον Συνήγορο του Καταναλωτή (9/3/18) με αίτημα να μεσολαβήσει για να αποδεχθεί το Πιστωτικό Ίδρυμα το λάθος του και να αναλάβει το κόστος του προστίμου.

Ο καταναλωτής θα ήταν ευχαριστημένος με οποιαδήποτε από τις ανωτέρω λύσεις.

Πράγματι, το Πιστωτικό ίδρυμα εγγράφως αναγνώρισε το σφάλμα του υπαλλήλου του, αλλά αυτό δεν κατέστη αρκετό για την ακύρωση του προστίμου από την ΔΟΥ.

Στην συνέχεια, η Αρχή μας ζήτησε από την Τράπεζα να αναλάβει το κόστος του προστίμου (920 Ευρώ), πρόταση που έγινε αποδεκτή από αυτήν και υλοποιήθηκε τον Μάιο του 2018.

 

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ