logo-print

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Να καταργηθεί η διάταξη για τη δοκιμαστική υπηρεσία των δοκίμων δικαστικών λειτουργών

Οι θέσεις της ΕΔΕ για τους δικαστικούς και εισαγγελικούς παρέδρους και για τα κενά των ειρηνοδικών

05/06/2018

07/06/2018

Πολυκώδικας, 15η έκδ., 2023
Πολυκώδικας, 15η έκδ., 2023

Την κατάργηση της διάταξης με την οποία συντμήθηκε σε 2 μήνες η διάρκεια της δοκιμαστικής υπηρεσίας των δοκίμων δικαστικών λειτουργών (παρέδρων Πρωτοδικείων και Εισαγγελίας), ζητάει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελεών.

Όπως αναφέρει η ΕΔΕ, η εφαρμογή της διάταξης θα προκαλέσει αλυσιδωτές μεταθέσεις στη διάρκεια του δικαστικού έτους και θα δημιουργηθεί με αυτόν τον τρόπο αναστάτωση σε δικαστικούς λειτουργούς που θα πρέπει να επιμεληθούν για τη νέα εγκατάστασή τους στο Δικαστήριο στο οποίο θα μετατεθούν, ενδεχομένως λίγους μόλις μήνες μετά την πρώτη τους εγκατάσταση σε κάποια άλλη περιφέρεια Πρωτοδικείου. 

Αναλυτικά το δελτίο τύπου με τις θέσεις της ΕΔΕ για τους δικαστικούς και εισαγγελικούς παρέδρους και για τα κενά των ειρηνοδικών:

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απέστειλε σήμερα δύο αιτήματα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με το πρώτο ζητά την κατάργηση του άρθρου 52 ν. 4509/2017, με το οποίο συντμήθηκε σε 2 μήνες η διάρκεια της δοκιμαστικής υπηρεσίας των δοκίμων δικαστικών λειτουργών (παρέδρων Πρωτοδικείων και Εισαγγελίας), για τον λόγο ότι  θα προκαλέσει αλυσιδωτές μεταθέσεις στη διάρκεια του δικαστικού έτους και θα δημιουργηθεί με αυτόν τον τρόπο αναστάτωση σε δικαστικούς λειτουργούς που θα πρέπει να επιμεληθούν για τη νέα εγκατάστασή τους στο Δικαστήριο στο οποίο θα μετατεθούν, ενδεχομένως λίγους μόλις μήνες μετά την πρώτη τους εγκατάσταση σε κάποια άλλη περιφέρεια Πρωτοδικείου.

Συνέπειες θα υπάρξουν και για την εύρυθμη λειτουργία των ίδιων των Δικαστηρίων, αφού θα χρειαστούν αλλαγές των συνθέσεων των Πολυμελών Δικαστηρίων και θα δημιουργηθούν προβλήματα στις διασκέψεις με δικαστικούς λειτουργούς που έχουν χρεωθεί δικογραφίες και ακολούθως μετατίθενται πριν προλάβουν να διασκεφθούν τις υποθέσεις.

Το δεύτερο αίτημα αφορά την κάλυψη των 21 κενών θέσεων Ειρηνοδικών που θα δημιουργηθούν στις 30 Ιουνίου 2018, λόγω αποχώρησης ή συνταξιοδότησης συναδέλφων, από τον πίνακα επιτυχόντων του τελευταίου διαγωνισμού.

Πηγή: ende.gr
Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

send