logo-print

Διαγωνισμός για υπαλλήλους στον Ευρωπαίο Επόπτη Προστασίας Δεδομένων (EDPS)

Θέσεις διοικητικών υπαλλήλων στον τομέα της προστασίας δεδομένων

30/07/2018

24/08/2018

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Είστε ειδικός στην προστασία δεδομένων και διαθέτετε εμπειρία στον τομέα της δημόσιας διοίκησης; Αν ναι, ο Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων (EDPS) αναζητά άτομα σαν και σας.

Εργαζόμενοι στον EDPS θα ασχολείστε με ορισμένα από τα πλέον απαιτητικά και γεμάτα προκλήσεις ζητήματα του συγκεκριμένου τομέα.

Ως ειδικός στην προστασία δεδομένων, θα συντάσσετε εκθέσεις, γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις με σκοπό να διασφαλίζεται η ορθή ερμηνεία και εφαρμογή του κανονισμού και της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων, καθώς και να παρακολουθούνται οι πολιτικές και νομοθετικές εξελίξεις που σχετίζονται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά στις 26 Ιουλίου και λήγει στις 11 Σεπτεμβρίου 2018.

Αναλυτικά η προκήρυξη:

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) διοργανώνει γενικό διαγωνισμό, βάσει τίτλων και εξετάσεων, για την κατάρτιση εφεδρικού πίνακα προσλήψεων από τον οποίο ο Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων μπορεί να προσλαμβάνει νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως «διοικητικούς υπαλλήλους» (ομάδα καθηκόντων AD).

ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

Στα καθήκοντα περιλαμβάνεται η κατάρτιση εκθέσεων, γνωμοδοτήσεων, κατευθυντήριων γραμμών, συστάσεων, βέλτιστων πρακτικών και αποφάσεων με σκοπό να διασφαλιστεί η ερμηνεία και εφαρμογή των κανονισμών (ΕΚ) αριθ. 45/2001 (που βρίσκεται επί του παρόντος υπό αναθεώρηση) και (EE) 2016/679 (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και της οδηγίας (ΕΕ) 2016/680 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την προστασία των αστυνομικών δεδομένων, και άλλων συναφών ενωσιακών νομοθετικών πράξεων, καθώς και η παρακολούθηση των εξελίξεων της πολιτικής και της νομοθεσίας που αφορούν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας ηλεκτρονικής εγγραφής, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν ΟΛΟΥΣ τους ακόλουθους γενικούς και ειδικούς όρους:

1. Γενικοί όροι:

- Να απολαύουν των πολιτικών τους δικαιωμάτων ως υπήκοοι κράτους μέλους της ΕΕ

- ;Να έχουν τακτοποιήσει τις στρατολογικές υποχρεώσεις τους σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία περί στρατολογίας

- Να παρέχουν τα εχέγγυα ήθους που απαιτούνται για την άσκηση των σχετικών καθηκόντων τους.

2. Ειδικοί όροι - γλώσσες:

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον 2 επίσημες γλώσσες της ΕΕ· τη μία τουλάχιστον σε επίπεδο C1 (άριστη γνώση) και την άλλη τουλάχιστον σε επίπεδο Β2 (ικανοποιητική γνώση).

Επισημαίνεται ότι τα ελάχιστα απαιτούμενα επίπεδα που αναφέρονται ανωτέρω πρέπει να ισχύουν για κάθε γλωσσική ικανότητα (ομιλία, γραφή, ανάγνωση και προφορική κατανόηση) που ζητείται στο έντυπο της αίτησης. Οι ικανότητες αυτές αντιστοιχούν σε εκείνες που προσδιορίζονται στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες ( https://europass.cedefop.europa.eu/el/resources/european-language-levels-cefr).

Στην παρούσα προκήρυξη διαγωνισμού η αναφορά στις γλώσσες θα γίνεται ως εξής:

- Γλώσσα 1: η γλώσσα που χρησιμοποιείται για τις δοκιμασίες με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή

- Γλώσσα 2: η γλώσσα που χρησιμοποιείται για την επιλογή βάσει τίτλων («Talent Screener» — αξιολογητής ταλέντου)), για τις δοκιμασίες στο κέντρο αξιολόγησης και για την επικοινωνία μεταξύ της EPSO και των υποψηφίων που έχουν υποβάλει έγκυρη αίτηση. Η γλώσσα αυτή πρέπει να είναι διαφορετική από τη γλώσσα 1.

Η γλώσσα 2 πρέπει να είναι η αγγλική ή η γαλλική.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι που προσλαμβάνονται στον τομέα της προστασίας δεδομένων πρέπει να έχουν ικανοποιητική γνώση (τουλάχιστον επίπεδο B2) της αγγλικής ή της γαλλικής γλώσσας. Μολονότι η γνώση περισσότερων γλωσσών μπορεί να αποτελεί πλεονέκτημα, η ικανοποιητική γνώση της αγγλικής ή της γαλλικής γλώσσας είναι απαραίτητη για την επικοινωνία με εξωτερικά ενδιαφερόμενα μέρη (εθνικές αρχές προστασίας δεδομένων — ΑΠΔ), για την έκδοση γνωμοδοτήσεων και συστάσεων, καθώς και για τη διενέργεια επιθεωρήσεων. Σε εσωτερικό επίπεδο, ο ΕΕΠΔ εργάζεται κυρίως στην αγγλική και τη γαλλική γλώσσα: όλες οι συνεδριάσεις διεξάγονται στην αγγλική ή τη γαλλική γλώσσα· τα ενημερωτικά σημειώματα, τα σχέδια εγγράφων, καθώς και όλες οι εξωτερικές συμβουλές καταρτίζονται σε αυτές τις δύο γλώσσες. Επομένως, η επιλογή αυτή υπαγορεύεται από τις ανάγκες της υπηρεσίας και, ως εκ τούτου, οι επιτυχόντες που δεν έχουν ικανοποιητική γνώση της αγγλικής ή της γαλλικής γλώσσας δεν θα είναι σε θέση να αναλάβουν αμέσως τα καθήκοντά τους.

3. Ειδικοί όροι - τίτλοι σπουδών και επαγγελματική πείρα:

- Επίπεδο σπουδών που αντιστοιχεί σε πλήρεις πανεπιστημιακές νομικές σπουδές διάρκειας τουλάχιστον τριών ετών , πιστοποιούμενο με δίπλωμα/πτυχίο, ακολουθούμενο από τουλάχιστον τριετή κατάλληλη επαγγελματική πείρα πανεπιστημιακού επιπέδου στον νομικό τομέα, τουλάχιστον το ήμισυ της οποίας πρέπει να σχετίζεται με την ανάπτυξη ή την εφαρμογή νομοθεσίας για την προστασία των δεδομένων στη δημόσια διοίκηση (συγκεκριμένα, ως μισθωτός σε ανεξάρτητη εποπτική αρχή προστασίας δεδομένων ή ως διορισμένος υπεύθυνος προστασίας δεδομένων).

ή

- επίπεδο σπουδών που αντιστοιχεί σε πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές διάρκειας τουλάχιστον τριών ετών , πιστοποιούμενο με δίπλωμα/πτυχίο σε άλλον τομέα, ακολουθούμενο από τουλάχιστον τριετή κατάλληλη επαγγελματική πείρα πανεπιστημιακού επιπέδου στον τομέα της προστασίας δεδομένων, τουλάχιστον το ήμισυ της οποίας πρέπει να σχετίζεται με την ανάπτυξη ή την εφαρμογή νομοθεσίας για την προστασία των δεδομένων στη δημόσια διοίκηση (συγκεκριμένα, ως μισθωτός σε ανεξάρτητη εποπτική αρχή προστασίας δεδομένων ή ως διορισμένος υπεύθυνος προστασίας δεδομένων).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ανώνυμες Εταιρίες
Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send