logo-print

Επικαιροποιημένοι κανόνες για τα domain names με κατάληξη .eu

Δικαίωμα καταχώρισης domain «.eu» και σε πολίτες που διαμένουν εκτός ΕΕ - Ευθυγράμμιση κανόνων με τις διατάξεις του GDPR

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επανεξετάζει τους κανόνες της για τη διακυβέρνηση του τομέα ανωτάτου επιπέδου «.eu», που είναι η ονομασία του διαδικτυακού τομέα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους πολίτες της.

Η σημερινή σύνοδος των πρέσβεων των κρατών μελών στην Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων συμφώνησε τη θέση του Συμβουλίου σχετικά με την προτεινόμενη αναθεώρηση, η οποία απηχεί τις σημαντικές αλλαγές που έχουν επέλθει στο επιγραμμικό διαδικτυακό περιβάλλον μετά την έκδοση του πρωταρχικού κανονισμού «.eu» πριν από 16 χρόνια, όπως είναι ο εντονότερος ανταγωνισμός στον χώρο των ονομασιών των τομέων και ο μεγαλύτερος ρόλος της κοινότητας πολλαπλών ενδιαφερόντων στη διακυβέρνηση του διαδικτύου.

Το συμφωνηθέν κείμενο καθιστά πιο διαφανή τη διαχείριση του τομέα «.eu» με τη δημιουργία μιας ομάδας πολλαπλών ενδιαφερόντων, η οποία θα συμβουλεύει την Επιτροπή σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων.

Επεκτείνει επίσης το δικαίωμα καταχώρισης τομέα «.eu» και στους πολίτες της ΕΕ που διαμένουν εκτός ΕΕ.Επιπλέον, το Συμβούλιο ευθυγράμμισε το κείμενο με τις διατάξεις του γενικού κανονισμού για την προστασία των δεδομένων.

Έχοντας σχεδόν 4 εκατομμύρια καταχωρίσεις, ο τομέας ανωτάτου επιπέδου «.eu» αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς τομείς ανωτάτου επιπέδου με κωδικό χώρας (ccTLD). Συμβάλλει στο να είναι ασφαλές και προστατευμένο το επιγραμμικό διαδικτυακό περιβάλλον και εξασφαλίζει πανευρωπαϊκή παρουσία στην παγκόσμια ψηφιακή αγορά. Έχει περισσότερους από 700 διαπιστευμένους καταχωρητές παγκοσμίως και ένα φορέα εκμετάλλευσης μητρώου με έδρα το Βέλγιο.

Η υπό εξέταση πρόταση αποτελεί μέρος της στρατηγικής για την ψηφιακή ενιαία αγορά και της επιθεώρησης της Επιτροπής για την καταλληλότητα του κανονιστικού πλαισίου (REFIT). Η σημερινή συμφωνία αποτελεί εντολή προς την Προεδρία να αρχίσει διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία επί του τελικού κειμένου. Το Κοινοβούλιο δεν έχει ακόμη συμφωνήσει τη θέση του.

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.