logo-print

Η νέα διαδικασία διορισμού και ορκωμοσίας Νέου Δικηγόρου

06/11/2018

06/11/2018

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

Με ανακοίνωσή του, σε συνέχεια εγγράφου του Υπουργείου Δικαιοσύνης,  ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώνει σχετικά με τη νέα διαδικασία διορισμού και ορκωμοσίας Νέου Δικηγόρου.

Σύμφωνα με τον ΔΣΑ:

Οι επιτυχόντες στο διαγωνισμό υποψηφίων δικηγόρων, όταν ζητήσουν το διορισμό τους ως δικηγόρων με την κατάθεση της σχετικής αίτησής τους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, θα ενημερωθούν και θα βρουν τον Κωδικό Αριθμό Δημοσίευσης (ΚΑΔ) της απόφασης του διορισμού τους, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), μέσω της ιστοσελίδας του Yπουργείου Δικαιοσύνης Δ.Α.Δ.  (http://www.ministryofjustice.gr).

Πιο συγκεκριμένα, στην Αρχική Σελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στην κατηγορία «Προμήθειες – Προσλήψεις» και στην υποενότητα «Διαγωνισμοί», θα είναι αναρτημένος ο πίνακας επιτυχόντων στο διαγωνισμό και δίπλα στα ονόματα των επιτυχόντων θα αναγράφονται οι ΚΑΔ που αντιστοιχούν στον κάθε επιτυχόντα που ζητά το διορισμό του και συνεχώς θα προστίθενται νέοι ΚΑΔ, ανάλογα με τη χρονική στιγμή που θα ζητά ο κάθε επιτυχών στο διαγωνισμό το διορισμό του ως δικηγόρου.

Στην συνέχεια και έχοντας βρει οι ενδιαφερόμενοι τον ΚΑΔ που τους αντιστοιχεί , θα ενημερώνονται για το ΦΕΚ του διορισμού τους μέσω της ιστοσελίδας του Εθνικού Τυπογραφείου - http://www.et.gr- , επιλέγοντας από τη στήλη «Αναζήτηση Δημοσιευμάτων με ΚΑΔ». Μέχρι τη δημοσίευση του ΦΕΚ στην ως άνω σελίδα θα εμφανίζεται η ένδειξη «Σε στάδιο επεξεργασίας».

Το ΦΕΚ, κατ΄εκτίμηση, κυκλοφορεί περίπου τρεις (3) εβδομάδες μετά την παρέλευση της ημερομηνίας έκδοσης του ΚΑΔ.

Μετά τη δημοσίευση του διορισμού σε ΦΕΚ ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία της ορκωμοσίας του ως δικηγόρου και της εγγραφής του στο μητρώο δικηγόρων Δικηγορικού Συλλόγου με τον τρόπο που αναφέρει σχετική ενημέρωση της ιστοσελίδας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών - dsa.gr - στην ενότητα «ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ» με τίτλο «Διορισμός νέων δικηγόρων» .

Για την ορκωμοσία των νέων δικηγόρων που γίνεται σε Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων είναι αρμόδιο το γραφείο 1220 του Εφετείου Αθηνών (6oς όροφος).

Πηγή: dsa.gr
Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ