logo-print

Νέος Ποινικός Κώδικας και Κώδικας Ποινικής Δικονομίας: Παράταση στις επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Αλλαγές και στη σύνθεση της επιτροπής για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

19/11/2018

20/11/2018

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ

Την παράταση για δύο ακόμα μήνες των επιτροπών για τη σύνταξη σχεδίων νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προβλέπει απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η παράταση των δύο μηνών ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης των αποφάσεων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (15/11).

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική απόφαση για τις δύο επιτροπές είχε εκδοθεί το 2015 (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 375/26.5.2015), όταν Υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ο κ. Παρασκευόπουλος, και είχε θέσει ως αρχική διορία τις 30 Δεκεμβρίου 2015, στην οποία δόθηκαν διαδοχικές παρατάσεις.

Διαβάστε επίσης: Το νέο άρθρο 110 Α του Ποινικού Κώδικα για την απόλυση υπό όρο για λόγους υγείας

Σχέδιο νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

Σύμφωνα με την απόφαση:

Α) Παρατείνεται από τη λήξη της και έως δύο (2) μήνες από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η περάτωση των εργασιών της ως άνω επιτροπής,

Β) Παύεται ο ορισθείς Πρόεδρος της Επιτροπής, Νικόλαος Παντελής του Δημητρίου λόγω συνταξιοδότησης και στη θέση του ορίζεται ο νυν Αντιπρόεδρος της επιτροπής, Θεοχάρης Δαλακούρας του Ιωάννη (Α.Δ.Τ. AM 903590), Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Γ) Ορίζεται το νυν αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής, Νικόλαος Νικολάου του Ανδρέα, Αντεισαγγελέας Εφετών, αποσπασμένος στο Γραφείο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τακτικό μέλος της επιτροπής, στη θέση του ορισθέντος τακτικού μέλους Δημητρίου Συμεωνίδη του Γεωργίου.

Δ) Ορίζεται το νυν τακτικό μέλος της επιτροπής, Δημήτριος Συμεωνίδης του Γεωργίου, Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αναπληρωτής του ορισθέντος τακτικού μέλους, Αθανάσιου Ζαχαριάδη του Κωνσταντίνου.

Σχέδιο νέου Ποινικού Κώδικα

Παρατείνεται από τη λήξη της και έως δύο (2) μήνες από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η περάτωση των εργασιών της ως άνω επιτροπής

Δείτε τις σχετικές αποφάσεις στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

Βασική Νομοθεσία Ναυτικού Δικαίου

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΕΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ