logo-print

ΔΣΑ: Κατατέθηκε η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας για τους έμμισθους

Νέα βάση υπολογισμού από 1.1.2019 της μηνιαίας εισφοράς για έμμισθους δικηγόρους

22/11/2018

23/11/2018

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Κατατέθηκε σήμερα η υπ’ αριθ. 1807/147/22.11.2018 Τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας για την μείωση των εισφορών επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ των εμμίσθων δικηγόρων, και τον καθορισμό τους σε πάγια ποσά, υπολογιζόμενα επί του κατώτατου βασικού μισθού και όχι της πάγιας αντιμισθίας, όπως και για τους αμίσθους.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι :

- το ποσό της μηνιαίας εισφοράς για τους έμμισθους δικηγόρους υπολογίζεται σε ποσοστό 3,5% για τον ασφαλισμένο και σε ποσοστό 3,5% για τον εντολέα, επί του κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών (ήτοι 20,50€ δι’ έκαστον). Το ως άνω ποσοστό από 1.6.2019 και μέχρι 31.5.2022 θα μειωθεί σε 3,25% και από 1.6.2022 και εφεξής θα μειωθεί περαιτέρω σε ποσοστό 3%. 

- το ποσό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς εφάπαξ (για τους έμμισθους δικηγόρους Αθηνών ορίζεται σε ποσοστό 4%, υπολογιζόμενο επί του ποσού που αντιστοιχεί στον κατώτατο βασικό μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών και επιμερίζεται σε 2% για τον ασφαλισμένο και σε 2% για τον εντολέα, ήτοι 11,72€ δι’ έκαστον).

Σύμφωνα με το ΓΛΚ, η ωφέλεια για τους ασφαλισμένους από τις νέες ρυθμίσεις ανέρχεται μόνο για το 2019 σε 9,7 εκατ. ευρώ από τον επανακαθορισμό της βάσης υπολογισμού της εισφοράς στον κλάδο των εφάπαξ και σε  6,46 εκατ. ευρώ από τον επανακαθορισμό των εισφορών επικούρησης.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι  τα ερωτηματικά και οι αμφιβολίες που διατυπώθηκαν πρόωρα από ορισμένους συναδέλφους σχετικά με την βασιμότητα της προηγούμενης από 14.11.2018 ανακοίνωσής μας για τον περιορισμό του ποσού των εισφορών επικούρησης και εφάπαξ των εμμίσθων συναδέλφων διαψεύστηκαν.

Πιστοί στην ιστορία και τις παραδόσεις μας, συνεχίζουμε όλοι μαζί την κοινή διεκδικητική προσπάθεια. Ο αγώνας είναι κοινός και είμαστε αλληλέγγυοι σ’ αυτόν. Πλέουμε σ αυτή μας την πορεία με άνεμο τις αρχές και τη συνείδησή μας, με κωπηλάτη το φρόνημά μας και κανέναν άλλον.

Δείτε τη σχετική τροπολογία

Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

send