logo-print

Θέματα εξετάσεων πανελλήνιου διαγωνισμού υποψηφίων δικηγόρων (Η έκδοση)

Ενημερωμένη έκδοση με τα θέματα του τελευταίου διαγωνισμού

21/12/2018

21/12/2018

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Σε συνέχεια της σχετικής πρωτοβουλίας, δημοσιεύεται η νέα (8η) έκδοση των θεμάτων εξετάσεων του διαγωνισμού υποψηφίων δικηγόρων.

Σύμφωνα με τους συντάκτες, στη νέα έκδοση δεν συμπεριλαμβάνονται τα θέματα εξετάσεων του παλαιού συστήματος, καθώς αυτά έχουν καταστεί απαρχαιωμένα και δεν παρουσιάζουν πλέον εκπαιδευτική χρησιμότητα.

Συγχρόνως, η ήδη επτάκις εφαρμογή του νέου συστήματος παρέχει επαρκές υλικό για μελέτη είτε κατά μόνας είτε στο πλαίσιο των σεμιναρίων που διοργανώνονται στο πλαίσιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών.

Την έκδοση επιμελήθηκαν οι δικηγόροι Μαρία Αγγελή (Σύμβουλος ΕΑΝΔΑ), Γιώργος Αργυρόπουλος (Γεν. Γραμματέας ΕΑΝΔΑ), Ιωάννης - Μαρίνος Καταγάς (Υπεύθυνος Επικοινωνίας ΕΑΝΔΑ) και Διονύσιος - Ευγένιος (Διογένης) Πανάγαρης.

Ευχαριστίες οφείλονται στους δικηγόρους Σωτήρη Διαμαντόπουλο, Αλέξανδρο Μαντζούτσο και Βενιαμίν Μπατή, για την παραχώρηση των δικαιωμάτων της έκδοσης.

Όπως και όλες οι προηγούμενες εκδόσεις, διατίθεται δωρεάν, με την ευχή να αποτελέσει ένα πρακτικό και χρήσιμο βοήθημα για τους νεότερους συναδέλφους που προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στους μελλοντικούς διαγωνισμούς.

Δείτε αναλυτικά τα Θέματα Εξετάσεων Διαγωνισμού Υποψηφίων Δικηγόρων (Η' Έκδοση)

Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
Ερμηνεία κατ΄ άρθρo του ΚΝ 489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης"

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

send