logo-print

Άρθρο 63 - Νόμος 4547/2018 - Γενικές ρυθμίσεις υπηρεσιών και προσωπικού

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

12/06/2019

Υπό κωδικοποίηση
Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,

1. Οι υπηρεσιακές μονάδες του Ι.Ε.Π. της επιστημονικής και διοικητικής υπηρεσίας, καθώς και τα αυτοτελή τμήματα και γραφεία έχουν την ευθύνη παρακολούθησης και τήρησης της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας και άλλων κανονιστικών πράξεων και οδηγιών που είναι σχετικές με το αντικείμενο αρμοδιότητάς τους, καθώς και τήρησης του φυσικού και ηλεκτρονικού της αρχείου που υφίσταται στις εγκαταστάσεις τους.

2. Το διοικητικό συμβούλιο του Ι.Ε.Π. ασκεί χρέη υπηρεσιακού συμβουλίου για το προσωπικό που υπηρετεί σ’ αυτό, σύμφωνα με την 33404/Η/27.3.2012 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και τις κατά νόμο προβλεπόμενες αρμοδιότητες για το αποσπασμένο προσωπικό του.

3. Το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του Ι.Ε.Π. εκπαιδευτικών της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης του Ι.Ε.Π. αποσπάται για τετραετή θητεία, με την επιφύλαξη των διατάξεων του παρόντος, ύστερα από πρόσκληση του Ι.Ε.Π. Στην οικεία πρόσκληση προσδιορίζονται και τα ειδικότερα προσόντα και η μοριοδότησή τους ανάλογα με τις ανάγκες της θέσης που πρόκειται να πληρωθεί. Στο Ι.Ε.Π. μπορεί να αποσπώνται εκπαιδευτικοί της δημόσιας εκπαίδευσης για ένα (1) έτος με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τις ανάγκες της επιστημονικής ή διοικητικής υπηρεσίας ή διοικητικοί υπάλληλοι.

4. Η απόσπαση εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης πραγματοποιείται, σύμφωνα με την περίπτωση β΄ της παρ. 6 του άρθρου 6 του ν. 2740/1999 (Α΄ 186), με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση του διοικητικού συμβουλίου του Ι.Ε.Π. Με όμοια απόφαση ανακαλείται η απόσπασή τους ή ανανεώνεται η θητεία τους, ύστερα από εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου.

5. Με τη λήξη του χρόνου απόσπασης το προσωπικό επιστρέφει στην οργανική του θέση.

6. Με αιτιολογημένη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ι.Ε.Π., ύστερα από εισήγηση του Προέδρου, μπορεί να ανανεωθεί ο χρόνος απόσπασης του προσωπικού.

7. Το προσωπικό του Ι.Ε.Π. μπορεί να αξιολογείται κάθε δύο (2) έτη. Την αξιολόγηση διενεργεί, ύστερα από εισήγηση του προϊσταμένου της οργανικής μονάδας που υπηρετεί ο αξιολογούμενος, τριμελής επιτροπή που συγκροτείται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ι.Ε.Π. και στην οποία συμμετέχει ο Πρόεδρος του Ι.Ε.Π., ως Πρόεδρος. Για την αξιολόγηση του επιστημονικού προσωπικού, η επιτροπή συγκροτείται επιπροσθέτως από έναν (1) πρόεδρο παιδαγωγικού τμήματος πανεπιστημίου και ένα (1) μέλος του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού (Δ.Ε.Π.) Α.Ε.Ι. με γνωστικό αντικείμενο στις επιστήμες της εκπαίδευσης (αγωγής). Κριτήρια για την αξιολόγηση αποτελούν το έργο του αξιολογουμένου, η προσήκουσα εκτέλεση των καθηκόντων του, καθώς και η επιστημονική συνεισφορά του στο έργο του Ι.Ε.Π., εφόσον πρόκειται για επιστημονικό προσωπικό. Η αρνητική αξιολόγηση συνιστά λόγο απαλλαγής του αξιολογουμένου από τα καθήκοντά του ή ανάκλησης της απόσπασής του.

8. Όπου στις διατάξεις του παρόντος προβλέπεται λήξη θητείας, απαλλαγή από τα καθήκοντα ή ανάκληση απόσπασης, αυτή επέρχεται αζημίως για το Δημόσιο.

9. Σε περίπτωση απαλλαγής από τα καθήκοντά του, το αποσπασμένο προσωπικό μπορεί να παραμείνει στο Ι.Ε.Π., ύστερα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, έως το τέλος του σχολικού έτους μέσα στο οποίο εκδόθηκε η πράξη απαλλαγής.

10. Υπηρεσιακές ανάγκες του φορέα συνιστούν αιτία υποχρεωτικής μετακίνησης επιστημονικού ή διοικητικού προσωπικού, πλην προϊσταμένων υπηρεσιακής μονάδας της διοικητικής υπηρεσίας και αυτοτελών τμημάτων, καθώς και έμμισθου δικηγόρου, σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσιακή μονάδα της επιστημονικής ή διοικητικής υπηρεσίας, καθώς και των αυτοτελών τμημάτων και γραφείων, από αυτή που έχει επιλεγεί και τοποθετηθεί, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Το προσωπικό αυτό, εφόσον δεν επιθυμεί να ασκήσει καθήκοντα της θέσης μετακίνησής του, απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και ανακαλείται η απόσπασή του.

11. Οι αποδοχές και τα πάσης φύσεως επιδόματα του αποσπασμένου προσωπικού στο Ι.Ε.Π. βαρύνουν και καταβάλλονται από την οργανική του θέση.

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ