logo-print

Άρθρο 67 - Νόμος 4547/2018 - Θέματα Αδιάθετων - Παγίων - Ισολογισμού

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

12/06/2019

Υπό κωδικοποίηση
Πολιτειολογία
Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

1. Κατά παρέκκλιση των κείμενων, γενικών και ειδικών, διατάξεων, τα χρηματικά αδιάθετα υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών, που έχουν προέλθει από μεταφορά τραπεζικών λογαριασμών των φορέων που έχουν καταργηθεί, σύμφωνα με το ν. 3966/2011, μπορούν να εγγράφονται στα έκτακτα και ανόργανα έσοδα του φορέα στη χρήση 2018 και ομοίως για τα ταμειακά διαθέσιμα. Τόκοι των τραπεζικών λογαριασμών που έχουν δημιουργηθεί από την έναρξη του φορέα έως την έναρξη ισχύος του παρόντος, εγγράφονται στα έσοδα κεφαλαίων του Φορέα στη χρήση 2018. Απαιτήσεις, υποχρεώσεις και λοιπές διαφορές που προέρχονται από τους ανωτέρω φορείς, μεταφέρονται στα βιβλία του Ι.Ε.Π.

2. Πάγια περιουσιακά στοιχεία του Ι.Ε.Π. που έχουν προέλθει από τους φορείς που έχουν καταργηθεί, σύμφωνα με το ν. 3966/2011 θεωρούνται εκείνα τα οποία έχουν βεβαιωθεί και καταγραφεί στη φυσική απογραφή που είχε διενεργήσει το Ι.Ε.Π. το 2014 και έχουν εγκριθεί από το Δ.Σ. του Ι.Ε.Π. Τα ανωτέρω πάγια αποτυπώνονται στα λογιστικά βιβλία του Ι.Ε.Π. με αξία ενός (1) λεπτού του ευρώ έκαστο.

3. Η αποτύπωση της αξίας των παγίων του ενεργητικού και των ταμειακών υπολοίπων που προέρχονται από τους φορείς που έχουν καταργηθεί, σύμφωνα με το ν. 3966/2011, πραγματοποιείται στη χρήση 2018. Για τις προηγούμενες χρήσεις το Ι.Ε.Π. δεν υποχρεούται σε λογιστική απεικόνιση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού που προέρχονται από τους ανωτέρω φορείς.

4. Το Ι.Ε.Π. απαλλάσσεται από τη σύνταξη οικονομικών καταστάσεων από την έναρξη λειτουργίας του έως και για τη χρήση 2017.

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ευθύνη του εκχωρητή απαίτησης κατά τα άρθρα 467-468 ΑΚ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ