logo-print

Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας: Εκδήλωση για τη Διανοητική Ιδιοκτησία και τον Αθλητισμό

Εκδήλωση από την Ένωση Σηματούχων Εταιρειών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας

07/03/2019

08/03/2019

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΣΗΜΑΤΟΥΧΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας έχει ανακηρύξει το 2019 έτος Αθλητισμού και Διανοητικής Ιδιοκτησίας – Sports and Ip -, και η ΕΣΗΜΕΤ, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει πως έχει αναλάβει την διοργάνωση ενός mega event το οποίο θα διαρκέσει minimum 2 ημέρες και θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη [23-25 Απριλίου 2019]. 

Από τα αρχαία χρόνια ο αθλητισμός διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην σωματική και ψυχική ανάπτυξη του ανθρώπου, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια συγκροτημένη και ισορροπημένη προσωπικότητα αυτού.

Πλέον ο αθλητισμός έχει εξελιχθεί. Οι παγκόσμιες αθλητικές αξίες περιλαμβάνουν - την αριστεία, το σεβασμό και το fair play. Σήμερα, χάρη στην πρόοδο που σημειώνεται στις τεχνολογίες ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων και επικοινωνιών, οποιοσδήποτε και οπουδήποτε, μπορεί να παρακολουθήσει όλο το εικοσιτετράωρο, αγώνες και δράσεις των αγαπημένων αθλητών και ομάδων.

Έτσι, ο αθλητισμός έχει καταστεί παγκόσμιος κλάδος πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων / ευρώ, ο οποίος δημιουργεί επενδύσεις σε εγκαταστάσεις (από τα αθλητικά στάδια έως τα δίκτυα εκπομπών), απασχολεί και ψυχαγωγεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Οι επιχειρηματικές σχέσεις που βασίζονται στα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας συμβάλλουν στην εξασφάλιση της οικονομικής αξίας του αθλητισμού. Αυτό, με τη σειρά του, τονώνει την ανάπτυξη της βιομηχανίας επιτρέποντας στους αθλητικούς οργανισμούς να χρηματοδοτούν τα γεγονότα που απολαμβάνουμε και παρέχοντας τα μέσα για την προώθηση της αθλητικής ανάπτυξης σε επίπεδο βάσης.

Εξετάζουμε λοιπόν πώς οι αθλητικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν διπλώματα ευρεσιτεχνίας και σχέδια για να προωθήσουν την ανάπτυξη νέων αθλητικών τεχνολογιών, υλικών, εκπαίδευσης και εξοπλισμού που θα βοηθήσουν στη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων και την αφοσίωση των οπαδών σε όλο τον κόσμο.

Ανακαλύπτουμε πώς τα εμπορικά σήματα και η επωνυμία μεγιστοποιούν τα εμπορικά έσοδα από συμφωνίες χορηγίας, εμπορίας και αδειοδότησης. Τα έσοδα αυτά αντισταθμίζουν το κόστος διοργάνωσης εκδηλώσεων παγκόσμιας κλάσης, όπως οι σειρές Ολυμπιακών Αγώνων και Παγκοσμίου Κυπέλλου, και διασφαλίζουν ότι θωρακίζεται η αξία και η ακεραιότητα αυτών των θεαματικών γεγονότων.

Εξετάζουμε πώς οι αθλητικές προσωπικότητες είναι σε θέση να παράγουν κέρδη από συμφωνίες χορηγίας με τους ιδιοκτήτες σημάτων και αξιοποιώντας τις δικές τους μάρκες ως αθλητές. Εξετάζουμε πώς τα δικαιώματα εκπομπής που υποστηρίζουν τη σχέση μεταξύ αθλητισμού και τηλεόρασης και άλλων μέσων φέρνουν τους οπαδούς πιο κοντά στην αθλητική δράση. Εξετάζουμε μερικές από τις τεχνολογικές εξελίξεις που αλλάζουν το παιχνίδι στη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη που οδηγούν την αλλαγή σε όλα τα αθλητικά πεδία.

Τιμώμενα Πρόσωπα στην εκδήλωση: οι απόγονοι των δύο ανθρώπων που έγιναν η αιτία να αναβιώσουν και πάλι οι Ολυμπιακοί Αγώνες που αποτέλεσαν το πρώτο και μοναδικό αθλητικό γεγονός

Μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες και εταιρίες συμμετέχουν στα φετινά βραβεία αλλά και στα workshops. 

Περιορισμένες θέσεις. Εγγραφές και πληροφορίες www.worldipday.eu 

 

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
send