logo-print

Ευρωεκλογές: Καθορισμός προθεσμιών για το διορισμό μελών εφορευτικών επιτροπών των εκλογικών τμημάτων (Υπουργική Απόφαση)

Ποινικός Κώδικας Ι
Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση Καθορισμός προθεσμιών για το διορισμό μελών εφορευτικών επιτροπών των εκλογικών τμημάτων στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2019, που θα διεξαχθούν στο έδαφος των λοιπών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.λπ.». 

Σύμφωνα με την απόφαση:

1. Οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής και οι αναπληρωτές τους διορίζονται δέκα (10), τουλάχιστον, πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας και ειδοποιούνται για τον διορισμό τους από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

2. Οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής οφείλουν να βρίσκονται στον τόπο του διορισμού τους το αργότερo τρεις πλήρεις ημέρες πριν από την ψηφοφορία, ειδοποιώντας αμέσως για την άφιξή τους τον επόπτη εκλογών και την αρμόδια πρεσβευτική ή προξενική αρχή.

3. Οι εκλογείς -τακτικά και αναπληρωματικά- μέλη των εφορευτικών επιτροπών διορίζονται οκτώ (8), τουλάχιστον, πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα ψηφοφορίας.

Η πρεσβευτική ή προξενική αρχή ειδοποιεί αμέσως τα διοριζόμενα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη, γνωστοποιώντας τους ταυτόχρονα το εκλογικό τμήμα και κατάστημα ψηφοφορίας, στο οποίο και θα πρέπει να παρουσιαστούν, μία (1), τουλάχιστον, ώρα πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας για ανάληψη των καθηκόντων τους.

4. Η κλήρωση των παραπάνω τακτικών και αναπληρωματικών μελών γίνεται δέκα (10), τουλάχιστον, πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας.

Η ημέρα και ώρα της κλήρωσης γνωστοποιείται με ανακοίνωση των πρεσβευτικών ή προξενικών αρχών και τοιχοκολλείται στα καταστήματα των αρχών αυτών, δεκαπέντε (15), τουλάχιστον, πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα ψηφοφορίας και ανακοινώνεται αυθημερόν με τηλεομοιοτυπία ή μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Διεύθυνση Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Για την κλήρωση συντάσσεται πρακτικό που υπογράφεται από τον Πρεσβευτή ή τον Πρόξενο και τον κατά βαθμό αμέσως επόμενο στην ιεραρχία του προσωπικού της Πρεσβείας ή του Προξενείου.

5. Όλα τα κληρωθέντα μέλη των εφορευτικών επιτροπών ειδοποιούνται για το διορισμό τους τρεις (3), τουλάχιστον, πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα ψηφοφορίας και υποχρεούνται να εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση

Το δίκαιο ακινήτων στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου-Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 1

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
send