logo-print

Νέες οδηγίες για τους δικαστικούς αντιπροσώπους από το Πρωτοδικείο Αθηνών

Οδηγίες για τη διαδικασία και την παράδοση του εκλογικού υλικού από το Πρωτοδικείο Αθηνών

17/05/2019

20/05/2019

Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση
Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Νέες οδηγίες προς δικαστικούς αντιπροσώπους για τη διαδικασία και την παράδοση του εκλογικού υλικού εξέδωσε η Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Αναλυτικά, το έγγραφο αναφέρει:

Προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής για τους Δήμους της αρμοδιότητας του Πρωτοδικείου Αθηνών:

1) Με την παραλαβή του εκλογικού υλικού από τους Δήμους (σάκοι, βιβλία, έντυπα κ.λ.π.) θα δοθεί και ένα tablet σε κάθε αντιπρόσωπο για την καταχώρηση των αποτελεσμάτων. Ανοίγοντας την εφαρμογή θα ειδοποιείται ο αρμόδιος εισαγγελέας και ο έφορος των δικαστικών αντιπροσώπων για την ανάληψη των καθηκόντων και δεν θα απαιτείται τηλεγράφημα. Επίσης θα υπάρχουν και τα ονόματα των μελών της εφορευτικής επιτροπής, που κληρώθηκαν στο εκλογικό τμήμα, όπου έχει διοριστεί ο δικαστικός αντιπρόσωπος

2) Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μπορούν, στο βιβλίο πράξεων της εφορευτικής επιτροπής ( ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο. 1 και Νο.2) και στο βιβλίο διαλογής ψήφων υπέρ συνδυασμών και υπέρ υποψηφίων, αντί να αναγράφουν ιδιοχείρως την επωνυμία των συνδυασμών και τα ονόματα των υποψηφίων, να επικολλούν στην σελίδα του βιβλίου το αντίστοιχο έντυπο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ή να χρησιμοποιούν το ειδικό έγγραφο, που παρέχει το Υπουργείο Εσωτερικών από την ιστοσελίδα του, ώστε αφού σφραγιστούν και υπογραφούν από τον Πρόεδρο και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής να αποτελέσούν τα επίσημα πρακτικά, που θα παραδοθούν στο Πρωτοδικείο Αθηνών

3) Οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής, που διορίστηκαν σε εκλογικό τμήμα του Δήμου Αθηναίων θα παραδώσουν το σάκο και τα βιβλία σε αίθουσες του Ειρηνοδικείου Αθηνών (οδός Λουκάρεως 14) και τα πρακτικά Νο. 2 σε υπαλλήλους της Περιφέρειας και του Δήμου Αθηναίων, σε παραπλήσιο χώρο στην οδό Λουκάρεως 14 στο κτίριο του Εφετείου, όπου στεγάζεται το Γενικό Αρχείο του Πρωτοδικείού Αθηνών.

4) Όλοι οι υπόλοιποι αντιπρόσωποι, που έχουν διοριστεί σε Δήμους της αρμοδιότητας του Πρωτοδικείού Αθηνών θα παραδώσούν στα κτίρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

5) Συνεργεία δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων θα παραλαμβάνουν το εκλογικό υλικό με βάρδιες: Κυριακή 26/5/2019 από ώρα 21.00 έως και ώρα 22.00 της Δευτέρας 27/5/2019. 6) Στους εξωτερικούς χώρους του Πρωτοδικείου και τον Ειρηνοδικείου Αθηνών θα υπάρχουν τραπέζια, για να κάθονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και να διευθετούν το εκλογικό υλικό.

ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ:

Α) Μέσα στον σάκο να βρίσκονται ΜΟΝΟ τα άκυρα, τα λευκά, και τα έγκυρα ψηφοδέλτια τοποθετημένα κατά συνδυασμό, και ο εκλογικός κατάλογος. Οι φάκελοι των εγκύρων, που χρησιμοποιήθηκαν δεν αποτελούν χρήσιμο υλικό και δεν πρέπει να τοποθετούνται στο σάκο.

Β) Εκτός σάκου για να μην υπάρξει πρόβλημα σχηματισμού ουράς και αρκετής ώρας αναμονής, να έχετε στο χέρι, ώστε να τα παραδώσετε στον Πρόεδρο Πρωτοδικών:

1) Βιβλίο Πράξεων Εφορευτικής Επιτροπής

2) Βιβλίο διαλογής ψήφων

3) Πρωτόκολλο ψηφοφορίας

4) Αναφορά στον Έφορο

Ολα τα παραπάνω πρέπει να είναι συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα

5) Βεβαιώσεις διπλοεγγεγραμμένων αν υπάρχουν και τέλος

7) Το tablet ενημερωμένο

Αν δεν συμβούν τα ανωτέρω δεν θα λάβετε βεβαίωση παράδοσης τον εκλογικού σάκου.

Δείτε τα σχετικά έγγραφα για τη διαδικασία και την παράδοση του εκλογικού υλικού.

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)