logo-print

Νέος Ποινικός Κώδικας: Συγκριτικός πίνακας διατάξεων με βάση το σχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

Κατ' άρθρον αντιπαραβολή των διατάξεων του ισχύοντος και του προτεινόμενου Ποινικού Κώδικα

05/06/2019

12/06/2019

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο
Ποινικός Κώδικας Ι

Όπως είναι γνωστό, τα σχέδια του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας κατατέθηκαν πριν δύο ημέρες στη Βουλή.

Τα κείμενα έχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με εκείνα που είχαν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ενώ η έναρξη ισχύος τους ορίζεται για την 1η Ιουλίου 2019.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια συμβολής στο δημόσιο διάλογο και της ενημέρωσης των εμπλεκομένων μερών σχετικά με τους Κώδικες, το Lawspot προχώρησε στην επικαιροποίηση του συγκριτικού πίνακα διατάξεων ανάμεσα στον ισχύοντα και τον προτεινόμενο Ποινικό Κώδικα.

Για την καλύτερη μελέτη, ο Πίνακας χωρίζεται σε τρία μέρη, στο Γενικό Μέρος (Πρώτο Βιβλίο Ποινικού Κώδικα) και στο Ειδικό Μέρος και τις Μεταβατικές Διατάξεις (Δεύτερο και Τρίτο Βιβλίο Ποινικού Κώδικα).

Δεδομένης της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος και με στόχο την αρτιότητά του, οποιεσδήποτε παρατηρήσεις για διορθώσεις/βελτιώσεις είναι ευπρόσδεκτες.

Δείτε αναλυτικά τον συγκριτικό πίνακα διατάξεων του Γενικού Μέρους και το Ειδικό Μέρος χωρισμένο σε Πρώτο και Δεύτερο Μέρος.

Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ