logo-print

Νέος Ποινικός Κώδικας: Συγκριτικός πίνακας διατάξεων (Γενικό και Ειδικό Μέρος)

Κατ' άρθρον αντιπαραβολή των διατάξεων του ισχύοντος και του προτεινόμενου Ποινικού Κώδικα

26/03/2019

04/06/2019

Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

Όπως είναι γνωστό, τα σχέδια του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ενώ πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η παράτασή της έως την Κυριακή 14 Απριλίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, οι αρμόδιες Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές θα συγκληθούν εκ νέου, προκειμένου να αξιοποιήσουν τα πορίσματα της διαβούλευσης και τις προτάσεις του Υπουργείου.

Σε μία προσπάθεια συμβολής στο σημαντικό αυτό δημόσιο διάλογο, το Lawspot προχώρησε στην κατάρτιση συγκριτικού πίνακα διατάξεων ανάμεσα στον ισχύοντα και τον προτεινόμενο Ποινικό Κώδικα.

Για την καλύτερη μελέτη, ο Πίνακας χωρίζεται σε δύο μέρη, στο Γενικό Μέρος (Πρώτο Βιβλίο Ποινικού Κώδικα) και στο Ειδικό Μέρος και τις Μεταβατικές Διατάξεις (Δεύτερο και Τρίτο Βιβλίο Ποινικού Κώδικα).

Δεδομένης της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος και με στόχο την αρτιότητά του, οποιεσδήποτε παρατηρήσεις για διορθώσεις/βελτιώσεις είναι ευπρόσδεκτες.

Δείτε αναλυτικά τον συγκριτικό πίνακα διατάξεων του Γενικού Μέρους και το Ειδικό Μέρος χωρισμένο σε Πρώτο και Δεύτερο Μέρος.

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο