logo-print

Δημοσιεύθηκε η Έκθεση Ανοικτού Διαδικτύου 2018-2019

Τα περισσότερα προβλήματα σχετίζονται με τον έλεγχο των εμπορικών πρακτικών, τη διαφάνεια και ενημέρωση των τελικών χρηστών, καθώς και την ποιότητα υπηρεσίας

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ανακοίνωσε τη δημοσίευση της Έκθεσης Ανοικτού Διαδικτύου 2018-2019.

Η έκθεση περιλαμβάνει τις ενέργειες της ΕΕΤΤ για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2015/2120 και τα βασικότερα ευρήματα και συμπεράσματα για την κατάσταση του ανοικτού διαδικτύου στην Ελλάδα κατά την περίοδο αναφοράς Μαΐου 2018 – Απριλίου 2019.

Όπως κάθε χρόνο, η έκθεση περιλαμβάνει ενότητες για την παρακολούθηση της απόδοσης των δικτύων, τις εφαρμοζόμενες πρακτικές διαχείρισης κίνησης, τις εξειδικευμένες υπηρεσίες (όπως IPTV), τις εμπορικές πρακτικές των παρόχων σχετικά με διαφοροποιημένη  χρέωση περιεχομένου και εφαρμογών, τη διαφάνεια και ενημέρωση των συνδρομητών, καθώς και την καταγραφή σχετικών παραπόνων συνδρομητών.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα ευρήματα της έκθεσης, στην ελληνική αγορά υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα διακριτικής μεταχείρισης περιεχομένου και εφαρμογών σε τεχνικό επίπεδο (μη εύλογες πρακτικές διαχείρισης κίνησης).

Τα περισσότερα προβλήματα σχετίζονται με τον έλεγχο των εμπορικών πρακτικών (που συνήθως αλλάζουν πιο δυναμικά), τη διαφάνεια και ενημέρωση των τελικών χρηστών, καθώς και την ποιότητα υπηρεσίας, σχετικά με την οποία είναι και τα περισσότερα παράπονα των συνδρομητών.

Το επόμενο διάστημα προτεραιότητα της ΕΕΤΤ είναι ο έλεγχος της εφαρμογής του Εθνικού Κανονισμού Ανοικτού Διαδικτύου (ΕΚΑΔ), και κυρίως η εφαρμογή των προβλέψεων του Κανονισμού για την εκτίμηση και δημοσιοποίηση τιμών πραγματικών ταχυτήτων, σύμφωνα με τις οποίες οι συνδρομητές, τόσο σταθερών όσο και κινητών δικτύων θα πρέπει να ενημερώνονται για την πραγματική ταχύτητα πριν συνάψουν σύμβαση, αλλά και να έχουν τη δυνατότητα αποζημιώσεων σε περίπτωση αποκλίσεων από την ταχύτητα αυτή.

Οι σχετικές διατάξεις του ΕΚΑΔ αναμένεται να εφαρμοστούν έως τις 5 Οκτωβρίου 2019, σύμφωνα με τις μεταβατικές περιόδους εφαρμογής που περιέχονταν στο κείμενο του κανονισμού. Επιπλέον, έχει ξεκινήσει από την ΕΕΤΤ και θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αλλαγή του Κανονισμού Δεικτών Ποιότητας (EETT ΑΠ. 621/011/27-09-2011, ΦΕΚ 2417/Β/1-11-2011), ώστε να υπάρχει ένα σύγχρονο και εναρμονισμένο πλαίσιο ελέγχου ποιότητας των υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Τέλος, σημαντικό κομμάτι τη δουλειάς της ΕΕΤΤ αποτελεί η συμμετοχή της στις εργασίες της ομάδας Open Internet του BEREC, με κυριότερο αντικείμενο την έκδοση αναθεωρημένων κατευθυντήριων γραμμών για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2015/2120, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2020.

Ολόκληρη η έκθεση είναι διαθέσιμη στο eett.gr.

Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)
send