logo-print

Δικαστικοί υπάλληλοι: Με δίωρη διακοπή εργασιών ξεκινά το δικαστικό έτος στην Αθήνα

Προειδοποιητική και συμβολική δίωρη διακοπή εργασιών την Δευτέρα 16/9

12/09/2019

17/09/2019

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έναρξη του νέου Δικαστικού έτους  με αγωνιστική κινητοποίηση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Υλοποιώντας την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ και δεδομένου ότι το νέο δικαστικό έτος βρίσκει τις Γραμματείες των Δικαστηρίων με πολλά και συνεχώς διογκούμενα προβλήματα, συμμετέχουμε στην προειδοποιητική και συμβολική δίωρη διακοπή εργασιών, την Δευτέρα 16-9-2019, ώρα 09.00 ως 11.00 με σκοπό την ανάδειξή τους.

Τα προβλήματα του Κλάδου είναι πολλά και τα περισσότερα εξ αυτών χρονίζοντα. Όμως σ΄ αυτή τη χρονική συγκυρία, το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ εκτίμησε πως θα πρέπει να επικεντρώσουμε σε δύο καίρια αιτήματα :

1. Ο διορισμός Δικαστικών Υπαλλήλων, αρχικά μέσα από την ολοκλήρωση των προκηρύξεων 1Κ/2017, 2Κ/2017 και 8Κ/2017 που βρίσκονται σε εξέλιξη (σχεδόν τρία χρόνια!!!...) και στη συνέχεια μέσα από όποια άλλη νόμιμη διαδικασία, όπως προκήρυξη νέων διαγωνισμών ή με μετατάξεις, προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες, π.χ. της κάλυψης 50 θέσεων Γραμματέων στο Εφετείο Αθηνών για τις οποίες έχει ήδη υπάρξει έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών από τον Φεβρουάριο του 2019 (δυστυχώς καθυστερεί η αντίστοιχη έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών), αλλά και θέσεων Γραμματέων και Επιμελητών Δικαστηρίων στις υπόλοιπες δικαστικές υπηρεσίες που έχουν οργανικά κενά.

2. Την Επαναθεσμοθέτηση του ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, που εντελώς αυθαίρετα η πολιτεία, αρχικά το αποδέσμευσε απ΄ αυτό των Δικαστών και στη συνέχεια το  κατάργησε εντελώς με το μισθολόγιο του 2011, παρά το γεγονός, ότι βιώνουμε και εμείς ανάλογες συνθήκες εργασίας με τους Δικαστές, οι οποίες μάλιστα συνθήκες εργασίας μας στα Δικαστήρια δεν είναι απλά «Ειδικές», αλλά ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΔΥΕ στο www.odye.gr

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος H Γεν. Γραμματέας

Σωτήρης Τριπολιτσιώτης Πανωραία Τέγα

Οικογενειακό Δίκαιο - Τρίτη έκδοση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ