logo-print

Δικαστικοί υπάλληλοι: Συμμετέχει στην απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου η ΟΔΥΕ

20/09/2019

20/09/2019

Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση
Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ).

Αναλυτικά η ανακοίωση της ΟΔΥΕ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκήρυξε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2019 με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου που έχει εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή..

Με το νομοσχέδιο αυτό προβλέπονται:

  • η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων,
  • η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία και
  • η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης.

Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ. Ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός – κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των Σωματείων και των συνδικαλιστών.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου. Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και ψήφισή του συντασσόμαστε με κάθε είδους απεργιακή κλιμάκωση, που θα αποφασίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πηγή: odye.gr
Η ευθύνη του εκχωρητή απαίτησης κατά τα άρθρα 467-468 ΑΚ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

send