logo-print

Συμμετοχή δικηγόρων στην Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Ειδική Μόνιμη Κοινοβουλευτική Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

12/02/2020

12/02/2020

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Με επιστολή της προς τον ΔΣΑ, η Ειδική Μόνιμη Κοινοβουλευτική Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αιτείται την εθελοντική συνδρομή (έως τριών) μελών του  Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Σύμφωνα με το άρθρο 43Α (παρ. 2 περ. ι) του Κανονισμού της Βουλής, αντικείμενο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι η παρακολούθηση και η αξιολόγηση της εφαρμογής των αποφάσεων του Δικαστηρίου και, ιδίως, της συμμόρφωσης προς τις αποφάσεις που αφορούν την Ελληνική Δημοκρατία. 

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής (17.12.2019) για την Α Σύνοδο της Θ' Αναθεωρητικής Βουλής της ΙΗ' Βουλευτικής Περιόδου, κρίθηκε από όλες τις πλευρές, ότι για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της είναι απαραίτητη η συνδρομή της από μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο που σχετίζεται με αυτό της Επιτροπής. 

Στο πλαίσιο αυτό ο ΔΣΑ καλεί όποιον δικηγόρο επιθυμεί να συνδράμει το έργο της ανωτέρω Επιτροπής, μπορεί να υποβάλει σχετική αίτηση στο info@dsa.gr, με αναφορά των στοιχείων επικοινωνίας του και (προαιρετικά) σχετικό βιογραφικό σημείωμα.

Δeίτε αναλυτικά την πρόσκληση στο dsa.gr

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send