logo-print

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ευρωπαίων Δικηγόρων σε Κοινοτικές Οδηγίες Ποινικής Δικονομίας

17/02/2020

19/02/2020

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, επίσημα διαπιστευμένος φορέας στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμβλήθηκε μαζί με άλλους έξι δικηγορικούς φορείς ( Δικηγορικός Σύλλογος Βουδαπέστης, Ισπανικό Δικηγορικό Σύλλογο, Ιταλικό Δικηγορικό Σύλλογο, Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου και Πολωνικό Δικηγορικό Σύλλογο) με το Ινστιτούτο Ευρωπαίων Δικηγόρων [European Lawyers Foundation), για να συμμετέχει στο πρόγραμμα κατάρτισης για δικηγόρους με τον τίτλο «Training of Lawyers on EU instruments on procedural rights in criminal proceedings»(CRIMILAW).

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δικηγόρων στο Ποινικό Δίκαιο και δη στα νομοθετήματα της ΕΕ –κοινοτικές οδηγίες, που αφορούν στο δικαίωμα πρόσβασης σε δικηγόρο, το τεκμήριο της αθωότητας, το αίτημα δωρεάν νομικής βοήθειας, καθώς και στην συγκριτική παραβολή των δικονομικών κανόνων σε χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες δικηγορικούς φορείς έχει αναλάβει την διοργάνωση τουλάχιστον ενός Σεμιναρίου διάρκειας μίας και μισή ημέρας (1η ημέρα:9π.μ. -5μ.μ/ 2η ημέρα:9π.μ -1 πμ), με έξι Εισηγητές(τρεις εισηγητές από την χώρα υποδοχής και τρεις από τις λοιπές χώρες) που θα αναπτύξουν τις εισηγήσεις τους στην αγγλική γλώσσα, με ηλεκτρονικά μέσα επάνω στα θέματα του ανωτέρω προγράμματος.

Σε κάθε εθνικό σεμινάριο θα συμμετέχουν δύο τουλάχιστον δικηγόροι από τις άλλους έξι δικηγορικούς φορείς, που συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα , και οι οποίοι δικηγορικοί φορείς θα διοργανώσουν το ίδιο Σεμινάριο στην χώρα τους υποδεχόμενοι ταυτάριθμους ευρωπαίους δικηγόρους. Συνολικά θα διοργανωθούν 12 Σεμινάρια και θα καταρτιστούν 360 Ευρωπαίοι Δικηγόροι.

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται σε ποσοστό 90/100 από το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Δικαιοσύνη , τα δικαιώματα και την Ισότητα και μόλις σε ποσοστό 10/100 από τον συμβληθέντα δικηγορικό φορέα και καλύπτει την χρονική περίοδο 2020 -2021.

Ο ΔΣΑ θα πραγματοποιήσει ένα σεμινάριο μιάμιση ημέρας στην Αθήνα την 11η και 12η Ιουνίου του έτους 2020 στην Αθήνα, όπου θα συμμετέχουν 12 ευρωπαίοι δικηγόροι των έξι συ βληθέντων συλλόγων.

Το δεύτερο σεμινάριο επίσης ίδιας διάρκειας θα διοργανωθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης την περίοδο του Σεπτεμβρίου 2021 με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις. Το Πρόγραμμα των Σεμιναρίων κατά το έτος 2020 ξεκινά την 29 και 30 Απριλίου 2020 στην Λευκωσία, συνεχίζεται τον Μάιο στην Μαδρίτη της Ισπανίας, συνεχίζεται στην Αθήνα, ακολουθεί τον Σεπτέμβριο στην Βαρσοβία, τον Οκτώβριο στην Βουδαπέστη. Διοργανωτής για τον ΔΣΑ και Συντονιστής στο Πρόγραμμα αυτό είναι το Μέλος ΔΣ ΔΣΑ, Νικόλαος Β.Κουτκιάς, Μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην CCBE και μόνιμο μέλος της Επιτροπής Κατάρτισης των Ευρωπαίων Δικηγόρων.

Ο ΔΣΑ προσκαλεί τους δικηγόρους να συμμετέχουν στο Σεμινάριο της Αθήνας της 11ης και 12ης Ιουνίου 2020 με κόστος συμμετοχής 50 Ευρώ, που περιλαμβάνει την παρακολούθηση του διήμερου σεμιναρίου , τρία διαλείμματα καφές, ένα ενδιάμεσο μεσημεριανό κατά την πρώτη ημέρα .

Οι Έλληνες Δικηγόροι, που θα συμμετέχουν στο σεμινάριο της Αθήνας, θα μπουν στην δημόσια κλήρωση, από όπου θα προκύψουν 10 κληρωθέντες, και οι οποίοι θα συμμετέχουν ανά δυάδα σε ένα αντίστοιχο σεμινάριο ενός εκ των άλλων δικηγορικών φορέων του έτους 2020 (αρχής γενομένης από την Λευκωσία).

Τα αεροπορικά εισιτήρια και τα έξοδα διαμονής (ξενοδοχείο) των 10 Συναδέλφων , που θα κληρωθούν και θα συμμετέχουν σε πέντε διαφορετικά σεμινάρια εκτός Ελλάδος καλύπτονται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα από το πρόγραμμα με μοναδική επιβάρυνση το ποσό των 60 Ευρώ ανά κληρωθέντα συμμετέχοντα, που θα δοθεί στο εκτέλεσης του προγράμματος- ELF (Ινστιτούτο) μέσω του ΔΣΑ.

Για την συμμετοχή στο Πρόγραμμα παρακαλούμε να απευθυνθείτε στην υπεύθυνη κ.Τσίρη Αναστασία (email tsiri.an@dsa.gr τηλ. 2103398206).

Πηγή: dsa.gr
Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)
Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ