logo-print

Μέτρα στήριξης για τους ασκούμενους δικηγόρους ζητούν οι Ενώσεις Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων

21/03/2020

23/03/2020

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Μέτρα στήριξης για τους ασκούμενους δικηγόρους ζητούν από την Κυβέρνηση οι Ενώσεις Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΑΝΔΑ, οι ασκούμενοι δικηγόροι βρίσκονται ανέκαθεν σε μία από τις πιο δεινές επαγγελματικά θέσεις εντός της ελληνικής οικονομίας, χωρίς σαφή εργασιακά δικαιώματα και καθορισμένη ελάχιστη αμοιβή.

Ήδη σήμερα και κατόπιν της αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων και λόγω της επικείμενης εκμηδένισης των αποδοχών των συναδέλφων στους οποίους ασκούνται, είναι βέβαιο ότι θα μειωθεί δραματικά το ήδη πενιχρό εισόδημά τους.

Η άμεση θέσπιση οικονομικού βοηθήματος για τους ασκούμενους δικηγόρους είναι επιβεβλημένη, ώστε και οι τελευταίοι να αντέξουν μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και να αποφύγουν την οικονομική καταστροφή.

Στο ίδιο πλαίσιο, η ΕΑΝΔΙΘ ζητάει:

1. Να ανασταλούν οι ασφαλιστικές εισφορές των ασκούμενων δικηγόρων κατά το ίδιο διάστημα και τρόπο, όπως έχει προβλεφθεί για το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών.

2. Να παρασχεθεί στους ασκούμενους δικηγόρους οικονομικό βοήθημα για τους ασκούμενους δικηγόρους, όμοιου ύψους με το βοήθημα που θα παρασχεθεί σε αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας.

3. Να συμπεριληφθούν οι ασκούμενοι δικηγόροι, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα των Δικηγορικών Συλλόγων, στην εκδοθησόμενη ΚΥΑ περί παροχής έκτακτου οικονομικού βοηθήματος και αναστολής ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send