logo-print

Δικαστικοί υπάλληλοι: Επείγον αίτημα για την εφαρμογή των διαδικασιών ελέγχου στις εισόδους των Δικαστικών Υπηρεσιών

20/09/2021

20/09/2021

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Επείγον αίτημα για την εφαρμογή των διαδικασιών ελέγχου στις εισόδους των Δικαστικών Υπηρεσιών υπέβαλε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Αναλυτικά η ΟΔΥΕ αναφέρει:

Αξιότιμε κ.Υπουργέ

Με αφορμή την Κ.Υ.Α. Δ1α/Γ.Π.οικ.55400/ΦΕΚ4206 Β΄/12-9-2021 με την οποία καθορίζεται η πλήρης λειτουργία των Δικαστηρίων της χώρας από της ενάρξεως του νέου δικαστικού έτους (16.9.2021), θέλουμε να σας επισημάνουμε δύο διατάξεις που προβλέπονται σ΄αυτήν, προκειμένου να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες διορθώσεις.

1ο) Σε ότι αφορά τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ ελέγχου για κορωνοϊό των ανεμβολίαστων ατόμων που εισέρχονται στα δικαστήρια (συμπεριλαμβανομένων και των δικαστικών υπαλλήλων και δικαστών), αναφέρεται ότι, απαιτείται βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού τεστ (72) ωρών αν πρόκειται για μοριακό ή (48) ωρών, αν πρόκειται για rapid test. Αυτό όμως, όπως σας έχουμε ήδη επισημάνει τις προηγούμενες ημέρες, σημαίνει ότι ένας ανεμβολίαστος εργαζόμενος στα δικαστήρια θα χρειάζεται 2-3 τεστ την εβδομάδα, γεγονός που του επιφέρει κόστος 20-30 ευρώ την εβδομάδα.

Όμως πέρα από το οικονομικό κόστος, συνιστά και άνιση μεταχείριση έναντι των υπολοίπων εργαζομένων στο δημόσιο, όπου, σύμφωνα με άλλη διάταξη της ίδιας Κ.Υ.Α., αρκεί η διενέργεια ενός μόνο τεστ την εβδομάδα.

Θα πρέπει επομένως άμεσα, με διευκρινιστική εγκύκλιο ή ανακοίνωση να αποκατασταθεί η ισότιμη αντιμετώπιση προς όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.

2ο) Σε σχέση με τον έλεγχο εισόδου για τους εισερχόμενους στις δικαστικές υπηρεσίες, σας είχαμε επίσης επισημάνει, τόσο η ΟΔΥΕ ως συνδικαλιστικό όργανο, όσο και οι Διευθύνοντες των Δικαστικών Υπηρεσιών κατά τη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ότι το έργο αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΣΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, αφενός μεν γιατί δεν είναι στα καθήκοντά τους, αφετέρου δε γιατί δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου, δεδομένων των πολύ μεγάλων ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό που υφίστανται στο σύνολο των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας.

Άλλωστε η από μέρους σας παραδοχή αυτής της πραγματικότητας, είχε σαν αποτέλεσμα την έγκριση της δαπάνης για τη σύναψη συμβάσεων με εταιρείες security.

Πηγή: odye.gr
Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

send