logo-print

Επιστολή για την υπαγωγή των δικηγόρων στην ενίσχυση των 800 ευρώ απέστειλε η ΕΑΝΔΑ

Συνεδριάζει σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τη διασφάλιση της υπαγωγής των δικηγόρων στους δικαιούχους της ενίσχυσης των 800 ευρώ, ζητάει με επιστολή της προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Δικαιοσύνης η Ένωση Νέων και Ασκούμενων Δικηγόρων Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως έπειτα από τις χθεσινές εξαγγελίες των συναρμόδιων Υπουργών της Κυβέρνησης για τα οικονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός συγκάλεσε εκτάκτως για σήμερα, 25.3.2020, συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής για το θέμα αυτό, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΑΝΔΑ:

Στις σημερινές δηλώσεις του κ. Ιωάννη Βρούτση αναφορικά με την εξειδίκευση των μέτρων οικονομικής στήριξης των πληττόμενων κλάδων από τον κορωνοϊό, μας ανακοινώθηκε, εντελώς αιφνίδια, ότι δικηγόροι και ασκούμενοι θα εξαιρεθούν από την επιδότηση των 800 ευρώ σε αντικατάσταση θα λάβουν «επιδοτούμενα προγραμμάτα επιμόρφωσης και τηλεργασίας».

Αυτή η διακριτική μεταχείριση σε βάρος των δικηγόρων είναι παντελώς άδικη και καλούμε άμεσα την κυβέρνηση να ανακαλέσει και να αναπροσαρμόσει τις αποφάσεις της.

Το δε «βάπτισμα» του κλάδου μας, ως ειδικής επιστημονικής ομάδας που δήθεν δεν έχει ανάγκη την επιδότηση των 800 ευρώ αλλά αντίθετα κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα επιμόρφωσης, αποτελεί ένα φτηνό τέχνασμα αποφυγής της υπαγωγής του κλάδου μας στην εν λόγω επιδότηση.

Σας υπενθυμίζουμε ότι τα δικαστήρια, η κατεξοχήν πηγή εισοδήματος δικηγόρων και ασκούμενων, έχουν αναστείλει την λειτουργία τους έως τις 27 Μαρτίου ενώ αναμένεται η ανωτέρω αναστολή να επεκταθεί. Πως, λοιπόν, αναμένετε να καλύψουμε τις τρέχουσες ανάγκες μας από «επιδοτούμενα προγράμματα επιμόρφωσης»;

Αναμένουμε άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα μας αλλιώς η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι της.

Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

Ποινικός Κώδικας Ι