logo-print

Μέσω διαδικτύου σε λίγες ημέρες τα πιστοποιητικά κληρονομιάς

Αγωγή περί κλήρου
Αγωγή περί κλήρου

Σε μία κίνηση που εντάσσεται στην πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη συνολική απλούστευση διαδικασιών, σε λίγες ημέρες θα χορηγούνται μέσω διαδικτύου πιστοποιητικά κληρονομιάς.

Σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία του υπουργείου Δικαιοσύνης και τον γενικό γραμματέα Πάνο Αλεξανδρή ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών η ηλεκτρονική παραλαβή 3 πιστοποιητικών που αφορούν στην κληρονομιά από το solon.gov.gr

-Περί μη δημοσίευσης Διαθήκης

-Περί μη αποποίησης Κληρονομιάς

-Περί μη προσβολής/ αμφισβήτησης κληρονομικού δικαιώματος

Η πιλοτική παραγωγική λειτουργία θα είναι σύντομη και θα αφορά στα ανωτέρω πιστοποιητικά που εκδίδονται από τα δικαστικά καταστήματα: Εφετείο Πειραιά, Πρωτοδικείο Πειραιά, Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Στην παραγωγική λειτουργία διαθέσιμα θα είναι τα πιστοποιητικά κληρονομιάς που εκδίδουν 13 Ειρηνοδικεία και 4 Πρωτοδικεία της χώρας και τα οποία καλύπτουν το μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων.

Μετά τα τρία προαναφερόμενα πιστοποιητικά, θα δοθούν ηλεκτρονικά και τα υπόλοιπα πιστοποιητικά που εκδίδονται από δικαστήρια μεταξύ των οποίων θα είναι και τα πιστοποιητικά φερεγγυότητας, όπως για παράδειγμα το πιστοποιητικό περί μη πτώχευσης, αλλά και όλα τα υπόλοιπα πιστοποιητικά που εκδίδονται από τα δικαστήρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ