logo-print

Υπό αναθεώρηση το θεσμικό πλαίσιο για δημόσιες Συμβάσεις έργων, προμηθειών αγαθών και υπηρεσιών

Σύσταση Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής με αντικείμενο τη μελέτη και εισήγηση των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων

05/05/2020

06/05/2020

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Τη σύσταση και συγκρότηση Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής με αντικείμενο τη μελέτη και εισήγηση των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων με σκοπό τη σύνταξη προσχεδίου νόμου για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις Δημόσιες Συμβάσεις έργων, προμηθειών αγαθών και υπηρεσιών, προβλέπει απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προβλέπεται:

Σύνθεση Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής 

Ορίζονται ως μέλη της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής οι κάτωθι:

1. Γεώργιος Δελλής του Ιωάννη, Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ως Πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής.

2. Αλέξανδρος Ροϊλός, Νομικός Σύμβουλος του Κράτους στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ως τακτικό μέλος και αναπληρωτής του Προέδρου της Επιτροπής, με αναπληρώτρια την Χρυσούλα Τσιαβού, Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

3. Δημήτριος Πυργάκης του Θεοδώρου, Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ως τακτικό μέλος.

4. Γεώργιος Ντραντάς του Νικολάου, Καθηγητής Διοικητικού και Συγκριτικού Δημοσίου Δικαίου ΑΣΕΙ Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και Νομικός Σύμβουλος ΕΑΑΔΗΣΥ, ως τακτικό μέλος με αναπληρώτρια την Μίνα Καλογρίδου του Σπυρίδωνα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μελετών και Γνωμοδοτήσεων της ΕΑΑΔΗΣΥ.

5. Δημήτριος Ράικος του Γεωργίου, Πρόεδρος Εφετών ΔΔ και Αναπληρωτής Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με αναπληρωτή τον Ορέστη Καβαλάκη του Πλάτωνα, Δικηγόρο Αθηνών.

6. Νικόλαος Σαββίδης του Σπυρίδωνος, Μέλος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Σταυρούλα Κουρή του Δημητρίου, Μέλος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.

7. Γεώργιος Κροκίδας του Στεφάνου, Δικηγόρος Αθηνών, Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Υποδομών ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Ιωάννη-Παναγιώτη Χριστόπουλο του Κωνσταντίνου, Μηχανικό, Προϊστάμενο του Τμήματος Κατασκευών της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών.

8. Πέτρος Τάσσης του Ευαγγέλου, Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος τον Κυριάκο Λυράκο του Νικολάου, Υπάλληλο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών.

9. Βασιλική Γεωργακοπούλου του Γεωργίου, Σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών, με αναπληρωματικό μέλος την Σταυρούλα Αγγελίδη του Θεοφάνη, Σύμβουλο της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών.

10. Γεώργιος-Εμμανουήλ Παπαδημητρίου του Αναστασίου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (Μ.Ο.Δ. Α.Ε.) ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Ισμήνη-Πολυξένη Κωστίκα του Παναγιώτη, Π.Ε. Μηχανικών, Υπάλληλο της Μ.Ο.Δ. Α.Ε.

11. Παναγιώτης Πετρόπουλος του Παντελή, Δικηγόρος Πειραιώς ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Δάφνη - Ελένη Νικολάου του Χρυσοστόμου, Δικηγόρο Αθηνών και Σύμβουλο του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

12. Σωτήριος Μπρέγιαννος του Νικολάου, Δικηγόρος Αθηνών ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Σωτήριο Αναγνωστόπουλο του Γεωργίου, Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

13. Λεωνίδας Σιδηρόπουλος του Ιωάννη, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Δήμητρα Λαμπροπούλου του Θεοδώρου, Προϊσταμένη του Τμήματος Συντονισμού και Νομικής Υποστήριξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συμμετοχή ειδικών εμπειρογνωμόνων

Η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, προκειμένου να διευκολύνεται στο έργο της, δύναται να καλεί και να αιτείται την συνδρομή φορέων και εμπειρογνωμόνων. Ομοίως, δύναται να αναζητά τη συνδρομή υπηρεσιακών παραγόντων Υπουργείων, οργανισμών και άλλων φορέων με ειδίκευση σε συναφή με το αντικείμενο της θέματα και να κατανείμει το έργο σε Υπό-Επιτροπές.

Προθεσμία ολοκλήρωσης έργου Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής

Η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή οφείλει να περατώσει το έργο της έως τις 30/06/2020.

Τόπος και χρόνος συνεδριάσεων

Η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή θα συνεδριάζει εντός ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών στην αίθουσα συνεδριάσεων 721 του 7ου ορόφου στο Κτίριο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Αθήνα επί της οδού Νίκης 5-7. Εναλλακτικά δύναται να συνεδριάζει στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, στο Κτίριο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Πλατεία Κάνιγγος, αίθουσα συνεδριάσεων 611 του έκτου ορόφου, κατόπιν συνεννοήσεως των μελών της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής.

Η αναιρετική δίκη με άξονα το άρθρο 573 ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 4 - XVIII & 288

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send