logo-print

Με plexiglass σε γραφεία και ακροατήρια θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια

Και επαρκή αριθμό αστυνομικών οργάνων που θα φροντίζουν για την τήρηση των μέτρων

06/05/2020

06/05/2020

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων παρέχει νεότερη ενημέρωση σχετικά με τη λήψη μέτρων προστασίας στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την τήρηση μέτρων προστασίας από την μετάδοση του κορωνοϊού (COVID-19) και οι προτάσεις της ΕΔΕ, που περιέχονται στα δύο επισυναπτόμενα έγγραφα (αριθ. πρωτοκόλλου 196/27.4.2020 και 204/4.5.2020).

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Αρχικά ικανοποιήθηκε το αίτημα της ΕΔΕ σχετικά με την τοποθέτηση προστατευτικών διαχωριστικών (plexiglass) σε γραφεία και ακροατήρια.

Ειδικά σε σχέση με τα ακροατήρια προκρίθηκε από την Ομάδα ως λύση η διαμόρφωσή τους κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει απόσταση τριών (3) μέτρων μεταξύ των διαδίκων, των συνηγόρων και των μελών του Δικαστηρίου, ενώ σε όσες περιπτώσεις αυτό δεν είναι εφικτό, μπορεί να ζητηθεί η τοποθέτηση προστατευτικών διαχωριστικών. Για τις εργασίες που θα απαιτηθούν για τον σκοπό αυτό καλείται η Διοίκηση κάθε Δικαστηρίου και Εισαγγελίας να αποστείλει άμεσα σχετικό αίτημα μέσω του Εφετείου, στο οποίο υπάγεται.

Οι τεχνικές προδιαγραφές των σχετικών κατασκευών και το κόστος τους (100 ευρώ ανά τ.μ., συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) καθορίζεται στην Εγκύκλιο 18.040/4.5.2020 του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που επισυνάπτεται.

Σε σχέση με τη φύλαξη όλων των δικαστικών κτιρίων συζητήθηκε η σχετική πρόταση της ΕΔΕ και αποφασίστηκε να ζητηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. και τις αρμόδιες κατά τόπους υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας η συνδρομή για τη διάθεση προσωπικού που θα ελέγχει την πιστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας που θα αποφασίζονται από τις Διοικήσεις των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών.

Τέλος, ενημερωθήκαμε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρόκειται να παραλάβει μεγάλη ποσότητα απολυμαντικών υγρών, τα οποία θα διαθέσει σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη ποσότητα σε όλους τους χώρους που θα είναι προσιτοί στο κοινό.

1η πρόταση ΕΔΕ αρ.πρ.196/27-4-2020
2η πρόταση ΕΔΕ αρ.πρ. 204/4-5-2020
Εγκύκλιος Υπ. Δικ/νης για plexiglas
Πηγή: ende.gr
Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

send