logo-print

Προσέλευση δικαστικών επιμελητών για την επίδοση δικογράφων προς το ελληνικό Δημόσιο στην Κεντρική Υπηρεσία του ΝΣΚ

11/05/2020

16/05/2020

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Ανακοίνωση για την προσέλευση δικαστικών επιμελητών και επιμελητών δικαστηρίων για την επίδοση δικογράφων προς το ελληνικό Δημόσιο στην Κεντρική Υπηρεσία του ΝΣΚ από τη Δευτέρα 11/5, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς µας να περιορισθεί η έκθεση, τόσο του προσωπικού του ΝΣΚ, όσο και των συναλλασσομένων µε αυτό δικαστικών επιµελητών και επιµελητών δικαστηρίων, σε συνθήκες που ευνοούν τη διασπορά του κορωνοΐου, από τη Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020, εισάγονται οι παρακάτω πρακτικές ρυθμίσεις στον τρόπο επίδοσης δικογράφων στην ΚΥ του ΝΣΚ:

1. Η προσέλευση δικαστικών επιµελητών και επιµελητών δικαστηρίων για την επίδοση δικογράφων ή την παραλαβή αποδεικτικών επίδοσης, γίνεται καθηµερινά από τις 10:30 έως 13:30 (Σχετ. 162/24-4-2020 και 173/5-5-2020 αποφάσεις του Προέδρου του ΝΣΚ).

2. Η παράδοση των προς επίδοση εγγράφων θα γίνεται στο ισόγειο της ΚΥ του ΝΣΚ, σε κλειστό φάκελο, ο οποίος εξωτερικά θα αναγράφει το ονοματεπώνυμο του δικαστικού επιµελητή ή επιµελητή δικαστηρίου, καθώς και το συνολικό αριθµό των προς επίδοση εγγράφων. Ο φάκελος, εκτός από τα προς επίδοση έγγραφα, θα περιέχει και τα προς υπογραφή αποδεικτικά επίδοσης.

3. Η παραλαβή των αποδεικτικών επίδοσης, υπογεγραμμµένα από το εντεταλµένο προς τούτο όργανο του Δημοσίου, θα γίνεται µετά από δύο (2) εργάσιµες ηµέρες και πάλι στο ισόγειο της ΚΥ. Τα αποδεικτικά επίδοσης θα βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε κλειστό φάκελο, ο οποίος εξωτερικά θα αναγράφει το ονοματεπώνυμο του επιµελητή που ενήργησε την επίδοση. Τυχόν περιπτώσεις κατεπείγοντος, θα αντιμετωπίζονται µετά από προηγούµενη συνεννόηση µε τους αρμόδιους υπαλλήλους του Τµήµατος Πρωτοκόλλου, στο τηλέφωνο: 213-2121 704.

4. Λόγω του περιορισμένου χώρου, θα επιτρέπεται η είσοδος και παραμονή στο ισόγειο της ΚΥ ενός δικαστικού επιµελητή ή επιµελητή δικαστηρίου κάθε φορά.

5. Στον χώρο του ισογείου θα βρίσκεται εντεταλµένος υπάλληλος της υπηρεσίας, ο οποίος, τηρουµένων των προβλεπόμενων µέτρων ασφαλείας (αποστάσεις, χρήση προστατευτικής µάσκας και αντισηπτικού υγειονομικού υλικού), θα παρέχει τις απαραίτητες οδηγίες, πληροφορίες ή διευκρινίσεις.

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο στο nsk.gr

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ