logo-print

Θέσεις ασκούμενων δικηγόρων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

11/05/2020

11/05/2020

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προσκαλεί όσες/ους ασκούμενες/ους δικηγόρους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους, διάρκειας 6 μηνών, (περίοδος 21-05-2020 έως 20-11-2020) να υποβάλουν την αίτησή τους, εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την ανακοίνωση της παρούσας πρόσκλησης στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας (www.tpd.gr), δηλ από 04-05-2020 ως και 13-05-2020.

Επικουρικά, τους ήδη υπηρετούντες στο Τ.Π. & Δανείων ασκούμενους Δικηγόρους να υποβάλουν αίτηση εξάμηνης παράτασης της άσκησής τους - εφόσον αυτή δεν θα ξεπερνά το προβλεπόμενο 18μηνο της άσκησης τους - η οποία θα ληφθεί υπόψη μόνο στην περίπτωση που εμφανισθεί μικρότερος αριθμός υποψηφίων από τις προβλεπόμενες θέσεις.

Οι θέσεις των ασκουμένων δικηγόρων που θα πραγματοποιήσουν την άσκησή τους στην Κεντρική Υπηρεσία του Τ.Π. και Δανείων ορίζονται σε (10) δέκα, και οι θέσεις των ασκουμένων δικηγόρων που θα πραγματοποιήσουν την άσκησή τους στα Καταστήματα του Τ.Π. και Δανείων στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη σε δύο (2) δηλαδή από (1) μία σε κάθε Κατάστημα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι αιτήσεις των υποψηφίων συντάσσονται σύμφωνα με το σχετικό επισυναπτόμενο υπόδειγμα που χορηγεί το Τ.Π. & Δανείων και υποβάλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην Κεντρική Υπηρεσία, στο Κατάστημα Πειραιά και στο Κατάστημα Θεσσαλονίκης του Τ. Π. & Δανείων στις εξής διευθύνσεις, αντίστοιχα: d1.info@tpd.gr, peiraias.info@tpd.gr, thessaloniki.info@tpd.gr

Με την αίτηση συνυποβάλλονται αντίγραφα τίτλων σπουδών ή βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών και βεβαίωση εγγραφής του αιτούντα (αφορά τους ήδη εγγεγραμμένους ως ασκούμενους) στο ειδικό μητρώο του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου.

Οι υποψήφιοι που επιλέγονται υποχρεούνται να προσκομίσουν, το αργότερο εντός 10 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων τους, βεβαίωση εγγραφής τους ως ασκούμενοι δικηγόροι στο Τ.Π.& Δανείων, στο ειδικό μητρώο του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου.

Στην περίπτωση κατά την οποία οι αιτήσεις υπερβαίνουν τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων, η επιλογή θα γίνει με δημόσια κλήρωση, η οποία θα διενεργηθεί, αντίστοιχα, στην Κ.Υ. καθώς και στα Καταστήματα (Πειραιά & Θεσσαλονίκης) του Τ.Π. & Δανείων με την παρουσία των ενδιαφερομένων.

Σε περίπτωση που εμφανισθεί μικρότερος αριθμός υποψηφίων από τις θέσεις, λαμβάνονται υπόψη οι αιτήσεις των νυν υπηρετούντων που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον.

Εάν ο αριθμός τους υπερβαίνει τις κενές θέσεις διενεργείται κλήρωση και το Ταμείο, σε συνεννόηση μαζί με τους κληρωθέντες, μεριμνά για την έκδοση της προβλεπόμενης απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης για παράταση της περιόδου άσκησης, εφόσον δεν συμπληρώνεται το προβλεπόμενο 18μηνο της άσκησης τους πριν από το πέρας της εξαμηνιαίας παράτασης άσκησής τους στο Τ.Π. & Δανείων.

Η άσκηση θα γίνει στην Κ.Υ και στα Καταστήματα (Πειραιά & Θεσσαλονίκης), σε νομικά αντικείμενα, υπό την επιστημονική εποπτεία του Γραφείου του Ν.Σ.Κ που εδρεύει στο Τ.Π. και Δανείων και τη διοικητική εποπτεία του Προϊσταμένου Διεύθυνσης Διοικητικού για την Κεντρική Υπηρεσία του Ταμείου και των Προϊσταμένων Διεύθυνσης των Καταστημάτων του Τ.Π. και Δανείων.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη στο tpd.gr

Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση