logo-print

Άρθρο 30 - Νόμος 4680/2020 - Εξωτερική ανάθεση (Άρθρο 31 της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2341)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/03/2020

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1. Τα Ι.Ε.Σ.Π. - Τ.Ε.Α. μπορούν να αναθέσουν οιεσδήποτε δραστηριότητες περιλαμβανομένων βασικών λειτουργιών και της διαχείρισης τους, εν όλω ή εν μέρει, σε άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό τους.

2. Τα Ι.Ε.Σ.Π. - Τ.Ε.Α. παραμένουν πλήρως υπεύθυνα για τη συμμόρφωση προς τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τις διατάξεις του παρόντος όταν αναθέτουν εξωτερικά βασικές λειτουργίες ή οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες.

3. Η εξωτερική ανάθεση βασικών λειτουργιών ή άλλων δραστηριοτήτων δεν πραγματοποιείται κατά τρόπο που να οδηγεί σε οποιαδήποτε από τις κατωτέρω καταστάσεις:

α. μείωση της ποιότητας του συστήματος διακυβέρνησης του Ι.Ε.Σ.Π. - Τ.Ε.Α.,

β. αδικαιολόγητη αύξηση του λειτουργικού κινδύνου,

γ. μείωση της ικανότητας της αρμόδιας αρχής να παρακολουθεί τη συμμόρφωση του Ι.Ε.Σ.Π. - Τ.Ε.Α. προς τις υποχρεώσεις του,

δ. υπονόμευση της συνεχούς και ικανοποιητικής παροχής υπηρεσιών στα μέλη και τους δικαιούχους.

4. Τα Ι.Ε.Σ.Π. - Τ.Ε.Α. διασφαλίζουν την ορθή λειτουργία των εξωτερικά ανατιθέμενων δραστηριοτήτων μέσω της διαδικασίας επιλογής παρόχου υπηρεσιών και της συνεχούς παρακολούθησης των δραστηριοτήτων του εν λόγω παρόχου υπηρεσιών.

5. Τα Ι.Ε.Σ.Π. - Τ.Ε.Α. που αναθέτουν εξωτερικά βασικές λειτουργίες, τη διαχείρισή τους ή άλλες δραστηριότητες που καλύπτονται από τις διατάξεις του παρόντος, συνάπτουν έγγραφη συμφωνία με τον πάροχο υπηρεσιών. Η συμφωνία αυτή είναι νομικά εκτελεστή και προσδιορίζει σαφώς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του Ι.Ε.Σ.Π. - Τ.Ε.Α. και του παρόχου υπηρεσιών.

6. Τα Ι.Ε.Σ.Π. - Τ.Ε.Α. ενημερώνουν εγκαίρως την κατά περίπτωση αρμόδια αρχή για κάθε εξωτερική ανάθεση των δραστηριοτήτων που καλύπτονται από τις διατάξεις του παρόντος. Όταν η εξωτερική ανάθεση σχετίζεται με βασικές λειτουργίες ή τη διαχείριση του Ι.Ε.Σ.Π. - Τ.Ε.Α., το Ι.Ε.Σ.Π. - Τ.Ε.Α. υποχρεούται να ενημερώνει την κατά περίπτωση αρμόδια αρχή, πριν τεθεί σε ισχύ η σχετική συμφωνία. Τα Ι.Ε.Σ.Π. - Τ.Ε.Α. πληροφορούν την κατά περίπτωση αρμόδια αρχή για κάθε σημαντική εξέλιξη που αφορά οποιεσδήποτε από τις εξωτερικά ανατιθέμενες δραστηριότητες.

7. Η αρμόδια αρχή δύναται να ζητά, οποτεδήποτε, από τα Ι.Ε.Σ.Π. - Τ.Ε.Α. και από τους παρόχους υπηρεσιών πληροφορίες σχετικά με τις εξωτερικά ανατιθέμενες βασικές λειτουργίες ή οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες.

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send