logo-print

Άρθρο 5 - Κανονισµός Λειτουργίας της Αρχής Προστασίας Δεδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα - Προδικασία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

17/03/2000

Κωδικοποιημένο
Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η υποστήριξή της κατηγορίας υπό το πρίσμα του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

1. Για κάθε ενέργεια της Αρχής ο Πρόεδρος, εφόσον το κρίνει σκόπιµο, ορίζει εισηγητή. Εισηγητής ορίζεται ένα από τα µέλη της, τακτικό ή αναπληρωµατικό, ή υπάλληλος της Γραµµατείας στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η προς ενέργεια πράξη. Προκειµένου για χορήγηση της άδειας που προβλέπεται από το άρθρο 7 παρ. 2 του ν.2472/1997 εισηγητής ορίζεται µέλος της Αρχής. Για την εκτέλεση της αποστολής του ο εισηγητής, εφόσον είναι µέλος της Αρχής, µπορεί να επικουρείται από έναν ή περισσότερους υπαλλήλους της Γραµµατείας, ως βοηθούς, που ορίζονται από τον Πρόεδρο. Ο εισηγητής έχει την ευθύνη κατάρτισης του σχετικού φακέλου και προβαίνει σε όλες τις απαιτούµενες για το σκοπό αυτό ενέργειες.

2. Σε δυσχερείς ή γενικότερου ενδιαφέροντος περιπτώσεις και ιδίως, όταν πρόκειται για έκδοση κανονιστικών αποφάσεων της Αρχής, ο Πρόεδρος µπορεί να συγκροτήσει οµάδα εργασίας, στην οποία µετέχουν ένα ή περισσότερα µέλη της Αρχής, καθώς και υπάλληλοι της Γραµµατείας ή και πρόσωπα µε ειδικές γνώσεις, για την υποβολή εισηγήσεως.

Σημειώσεις επί του νόμου

Η παρούσα έκδοση του Κανονισμού ισχύει όπως τροποποιήθηκε µε τις µε αριθ. πρωτ. Γ/ΕΞ/2015/22-4-2008 (ΦΕΚ Β 859), Γ/ΕΞ/3082/3-5-2011 (ΦΕΚ Β 989) και Γ/ΕΞ/2619/10-4-2020 (ΦΕΚ Β 1554) Αποφάσεις της Αρχής

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ