logo-print

Άρθρο 5Α - Κανονισµός Λειτουργίας της Αρχής Προστασίας Δεδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

13/05/2008

Κωδικοποιημένο
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

1. Η Αρχή συνεδριάζει σε Ολοµέλεια και Τµήµα που συγκροτείται από τρία τακτικά ή αναπληρωµατικά µέλη και προεδρεύεται από τον Πρόεδρο της Αρχής ή τον Αναπληρωτή του. Οι αποφάσεις του τµήµατος λαµβάνονται µε πλειοψηφία τριών µελών της. Σε περίπτωση ισοψηφίας η υπόθεση παραπέµπεται υποχρεωτικά στην Ολοµέλεια. Η εισαγωγή των υποθέσεων στην Ολοµέλεια ή στο τµήµα γίνεται µε πράξη του Προέδρου και µε κριτήριο τη σπουδαιότητα των προκαλουµένων ζητηµάτων ή τη γενικότερη σηµασία της υπόθεσης. Το Τµήµα µπορεί να παραπέµπει την υπόθεση στην Ολοµέλεια, η οποία έχει σε κάθε περίπτωση την εξουσία να ανακαλεί ή να τροποποιεί αυτεπαγγέλτως τις αποφάσεις του Τµήµατος.

2. Η τοποθέτηση των τριών τακτικών και των αντίστοιχων αναπληρωµατικών µελών στο Τµήµα γίνεται για συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα εκ περιτροπής µε πράξη του Προέδρου που αναρτάται στο κατάστηµα της Αρχής και καταχωρίζεται στη δικτυακή πύλη της.

Σημειώσεις επί του νόμου

Η παρούσα έκδοση του Κανονισμού ισχύει όπως τροποποιήθηκε µε τις µε αριθ. πρωτ. Γ/ΕΞ/2015/22-4-2008 (ΦΕΚ Β 859), Γ/ΕΞ/3082/3-5-2011 (ΦΕΚ Β 989) και Γ/ΕΞ/2619/10-4-2020 (ΦΕΚ Β 1554) Αποφάσεις της Αρχής

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το δίκαιο ακινήτων στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου-Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 1

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

send