logo-print

Με ποιος όρους παρέχεται η υπηρεσία αναγνώρισης καλούσας γραμμής (Απόφαση ΕΕΤΤ)

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση
H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -

Με απόφασή της η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ρυθμίζει τους όρους παροχής της υπηρεσίας αναγνώρισης καλούσας γραμμής.

Όπως αναφέρει η ΕΕΤΤ, έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις κατά τις οποίες γίνεται μη ορθή χρήση της υπηρεσίας αριθμού αναγνώρισης κλήσης, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση του καλούμενου ή/ και παρόχων δικτύων και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ως προς την ταυτότητα του καλούντα.

Για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, τα οποία είναι επιζήμια για τον τελικό χρήστη αλλά και για τους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών, θα πρέπει να υπάρχει μια ενιαία αντιμετώπιση της παροχής της εν λόγω υπηρεσίας από τους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ιδίως όταν για τη δρομολόγηση και διεκπεραίωση της κλήσης απαιτούνται δύο ή και περισσότερα δίκτυα.

Η πληροφορία σχετικά με την αναγνώριση της καλούσας γραμμής θα πρέπει να μεταφέρεται σωστά και χωρίς αλλοιώσεις μεταξύ των δικτύων και επιπλέον να διασφαλίζεται η δυνατότητα επιλογής του καλούντα για μη εμφάνιση του αριθμού του κατά τον τερματισμό της κλήσης.

Οι όροι παροχής της υπηρεσίας θα πρέπει να είναι σε συμφωνία με τα σχετικά ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα/ συστάσεις/ αποφάσεις.

Οι διατάξεις της απόφασης εφαρμόζονται από τους παρόχους δικτύων ή/ και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών για την προστασία των χρηστών από μη νόμιμη χρήση αριθμών για την υπηρεσία καλούσας γραμμής (CLI) και την εμφάνιση του σωστού αριθμού αναγνώρισης κλήσης στον καλούμενο συνδρομητή.

Επιπλέον, είναι συμπληρωματικές των διατάξεων αναφορικά με την αναγνώριση της ταυτότητας της γραμμής καλούντος συνδρομητή που περιλαμβάνονται στην ισχύουσα νομοθεσία.

Οι διατάξεις της απόφασης αφορούν μόνο σε δημόσια δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας στα οποία γίνεται χρήση της υπηρεσίας αναγνώρισης καλούσας γραμμής.

Όροι παροχής της υπηρεσίας καλούσας γραμμής

Μεταξύ άλλων, η απόφαση προβλέπει ότι ο αριθμός ο οποίος χρησιμοποιείται για την υπηρεσία αναγνώρισης καλούσας γραμμής (Calling line identification, CLI) είναι:

α) σε συμφωνία με τη σύσταση Ε.164 της ITU (REC ITUTE. 164),

β) σε συμφωνία με το εθνικό σχέδιο αριθμοδότησης και τον κανονισμό διαχείρισης και εκχώρησης αριθμοδοτικών πόρων, αν πρόκειται για κλήση που εκκινεί εντός της Ελλάδας,

γ) ενεργός αριθμός, όπως ορίζεται στον Κανονισμό διαχείρισης και εκχώρησης αριθμοδοτικών πόρων,

δ) αριθμός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιστροφή κλήσης από τον καλούμενο.

Εξαιρούνται οι υπηρεσίες σύντομων μηνυμάτων για τις οποίες ο παραλήπτης αναγνωρίζει τον αποστολέα, αλλά δεν προβλέπεται η αποστολή απαντητικού SMS (όπως υπηρεσίες ενημέρωσης παρόχων δικτύων, υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης μέσω SMS, κ.λπ.) ή αν ως CLI χρησιμοποιούνται αλφαριθμητικοί χαρακτήρες..

Δείτε αναλυτικά την απόφαση στο eett.gr

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ