logo-print

Οι δικηγόροι δεν πρέπει να σπάνε την καραντίνα για να προσέρχονται σε ακροατήρια, σύμφωνα με τον δικηγορικό σύλλογο Αγγλίας και Ουαλίας

25/08/2020

27/08/2020

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Την άποψη πως δεν θα πρέπει να επιτρέπεται στους επαγγελματίες του νομικού κλάδου να "σπάσουν" την καραντίνα προκειμένου να παρευρεθούν σε ακροατήρια και δικαστήρια, διατύπωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αγγλίας και της Ουαλίας (Law Society of England and Wales).

«Καθ 'όλη τη διάρκεια της πανδημίας, έχουμε υπάρξει απολύτως σαφείς στη θέση πως η υγεία και η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων στα δικαστήρια είναι υψίστης σημασίας, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να συνεχίζει να λειτουργεί η δικαιοσύνη», δήλωσε ο πρόεδρος Simon Davis.

«Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι όποιος - συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων - πρέπει να παρευρεθεί αυτοπροσώπως σε ακροατήριο έχοντας επιστρέψει από μη εξαιρετέα χώρα, έχει το δικαίωμα να παραβεί την υποχρεωτική περίοδο αυτο-απομόνωσης 14 ημερών. Αφού συμμετέχει στo ακροατήριο, θα πρέπει στη συνέχεια να συνεχίσει την απομόνωσή του», αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Δικαστικοί Υπάλληλοι: Ποια μέτρα ζητούν προκειμένου να ξεκινήσει το δικαστικό έτος την 1η Σεπτέμβρη

Σύμφωνα με το Σύλλογο, το να επιτρέπεται στους δικηγόρους να σπάσουν την καραντίνα για να παρευρεθούν σε ακροάσεις θα αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης του COVID-19 και θα δημιουργήσει σημαντικό κίνδυνο για τους άλλους παρευρισκόμενους, ιδιαιτέρως από εκείνους που μπορούν να βρεθούν στο δικαστήριο χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι ασυμπτωματικοί φορείς.

«Θα παρότρυνα οποιονδήποτε βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση να εξετάσει πλήρως τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των άλλων παρευρισκομένων στο δικαστήριο, εάν πρόκειται να σπάσει την περίοδο αυτο-απομόνωσης για να παρευρεθεί αυτοπροσώπως στο ακροατήριο.

Εάν αυτό το μέτρο οδηγήσει σε ένα ξέσπασμα κορωνοϊού, τα δικαστήρια, τα οποία πρέπει επειγόντως να λειτουργήσουν, θα χρειαστεί να κλείσουν, καταστρέφοντας το σχέδιο ανάκαμψης της κυβέρνησης και επιδεινώνοντας  τις ολοένα αυξανόμενες καθυστερήσεις στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι δικαστικές υπηρεσίες (HM Courts and Tribunals Service) επιβεβαίωσαν ότι οκτώ μέλη του προσωπικού και εργολάβοι σε δικαστήριο του Manchester βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19.

«Οι πληροφορίες για τυχόν μελλοντικά κρούσματα COVID-19 πρέπει να είναι πολύ πιο σαφείς. Είναι ζωτικής σημασίας οι δικηγόροι και οι άλλοι περευρισκόμενοι στα δικασητήρια εντός των κτηρίων - ειδικά εάν ένα μέλος του προσωπικού έχει εμφανίσει συμπτώματα COVID-19», σημείωσε ο κ. Simon Davis.

Πηγή: lawsociety.org.uk
Η έναρξη της εκτέλεσης κατά τον ΚΠολΔ
Ποινικός Κώδικας Ι
send