logo-print

MyDataDoneRight: Μια πλατφόρμα για τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Δελτίο Τύπου

Η Homo Digitalis, σε συνεργασία με την ολλανδική ΜΚΟ Bits of Freedom και 11 ακόμα οργανώσεις ψηφιακών δικαιωμάτων, εγκαινιάζει την ελληνική έκδοση του MyDataDoneRight.

Μέσω της πλατφόρμας -η οποία βρίσκεται ήδη «στον αέρα» και είναι διαθέσιμη στα ελληνικά- οι πολίτες μπορούν να απευθύνουν δωρεάν, αιτήματα για τη διαχείριση των προσωπικών τους δεδομένων προς κάθε εταιρεία ή οργανισμό. Πιο συγκεκριμένα, με εύκολο και φιλικό προς το χρήστη τρόπο, οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνουν αιτήματα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής και μεταφοράς των δεδομένων τους.

Στόχος της πλατφόρμας είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την προστασία των δεδομένων τους και να τους παρακινήσει να ασκήσουν τα δικαιώματά τους, όπως αυτά αναγνωρίζονται από τη νομοθεσία, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Το μόνο που απαιτείται είναι η επιλογή της εταιρείας στην οποία απευθύνεται το αίτημα και μερικές βασικές πληροφορίες.

Στη συνέχεια η πλατφόρμα δημιουργεί το αίτημα αυτόματα.

Πλέον, κάθε πολίτης μπορεί με απλό τρόπο να ασκήσει τα δικαιώματά του ως «υποκείμενο δεδομένων», όπως αυτά αναγνωρίζονται στον ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR). Όλοι ανεξαιρέτως μπορούν και οφείλουν να ζητήσουν από εταιρείες και οργανισμούς να έχουν πρόσβαση, να διορθώσουν, να διαγράψουν ή να μετακινήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα που αποθηκεύουν και επεξεργάζονται. Η πλατφόρμα MyDataDoneRight, διαθέτει μια μεγάλη βάση στοιχείων εταιρειών και οργανισμών, η οποία επεκτείνεται συνεχώς

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη από την 1 Σεπτεμβρίου σε 12 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.mydatadoneright.eu/

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.
Η ανακοπή του άρθρου 933 ΚΠολΔ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

send