logo-print

Με διεθνή συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκε η ειδική εκδήλωση AI, Ethics and Law στο πλαίσιο του Συνεδρίου Τεχνητής Νοημοσύνης SETN2020

Διαθέσιμο το βίντεο της εκδήλωσης της Athens Legal Tech στο SETN 2020 για την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Ηθική και το Δίκαιο

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο

Με διεθνή συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκε το 11ο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης (SETN2020), στο πλαίσιο του οποίου διοργανώθηκε για πρώτη φορά η ειδική εκδήλωση της Athens Legal Tech για την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Ηθική και το Δίκαιο.

Το συνέδριο SETN 2020 αποτελεί ένα από τα εγκυρότερα στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», το Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Στο τριήμερο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε, διαδικτυακά για πρώτη φορά στην ιστορία του, εκπέμποντας ζωντανά από το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στην Αθήνα, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 70 ομιλητές Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων μαζί με εξέχοντες προσκεκλημένους ομιλητές στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από τριακόσιοι σύνεδροι.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία η πρώτη ειδική εκδήλωση της Athens Legal Tech για την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Ηθική και το Δίκαιο (Artificial Intelligence, Ethics and Law).

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης, επικεντρώθηκε σε νομικά και ηθικά ζητήματα σχετικά με την ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έλαβαν χώρα εξαιρετικά καινοτόμες τοποθετήσεις και συζητήσεις για το μέλλον της Δικαιοσύνης και την επιρροή της Τεχνητής Νοημοσύνης στη διαμόρφωσή του.

Η εκδήλωση αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση του ουσιαστικού διεπιστημονικού διαλόγου σχετικά με τις προκλήσεις και τις προοπτικές από τη χρήση συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης.

Οι παρουσιάσεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα blod.gr, μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη για τη διάδοση της επιστημονικής γνώσης και του πνευματικού προβληματισμού.

1st panel: AI, Data and Ethics

Moderator: Lilian Mitrou

Title Speaker
Remarks on the Ethical Behaviour of Artificial Intelligence Dimitrios Zafeirakopoulos and Petros Stefaneas
Designing Connected and Automated Vehicles around Legal and Ethical Concerns – Data Protection as a Corporate Social Responsibility Paolo Balboni, Martim Taborda Barata, Anastasia Botsi and Kate Francis
Artificial Intelligence and Whistleblowing Kalliopi Zouvia
Law enforcement in the Age of Artificial Intelligence Panagiotis Kitsos

2nd panel: The impact of AI on the legal order

Moderator: Vasilis Karkatzounis

Title Speaker
Product Liability Directive and software updates of automated vehicles Dr. Michael Chatzipanagiotis
Algorithmic competition from the perspective of EU law Eleni Tzoulia
Algorithmic pricing and the consumers’ welfare Charalampos Kotios
A critical analysis on the denial of inventorship rights to AI and Creative Computers Sergios Papastergiou

3rd panel: AI and the future of the legal system

Moderator: Spiros Tassis

Title Speaker
The prospects of Artificial Intelligence in a Court Information System Epameinondas Troulinos
Predictive Analytics in court proceedings Dr. Komninos Komnios
When European Criminal Justice meets Orwell: Assessing Risk Assessment tools Eleftherios Chelioudakis
Artificial Intelligence as Evidence at Criminal Trial Eftychia-Venetia Bampasika
From Legal Documents to Legal Document Management Systems; The case of LegiCrowd Alexandros Nousias, Alain Couillault, Sofia Almpani
The Impact of Using Machine Learning for the Thematic Classification on Legal Documents Aris Kosmopoulos, Stavroula Fikari and George Giannakopoulos
AI techniques in Greek projects Nomothesia and Choronomothesia Manolis Koubarakis
Special remarks – Title pending Nikos Aletras
Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση
Εργατικό Ποινικό Δίκαιο