logo-print

Η ετυμηγορία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής: Ένοχοι για εγκληματική οργάνωση

Ένοχος ο Ρουπακιάς για ανθρωποκτονία από πρόθεση - Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Παπάς

07/10/2020

12/10/2020

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

Σημείωση: το άρθρο ενημερώνεται

Την κρίση του δικαστηρίου στην ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε πριν λίγο η Πρόεδρος κ. Μαρία Λεπενιώτη.

Ειδικότερα:

Σε σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Γιώργος Ρουπακιάς κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ένοχοι και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, πλην δύο λόγω αμφιβολιών.

Ένοχοι οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Παπάς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και οι 18 κατηγορούμενοι.

Για την υπόθεση των Αιγυπτίων αλιεργατών, ένοχοι κρίθηκαν και οι πέντε κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, υπήρξε αλλαγή κατηγορίας με τους πέντε κατηγορούμενους να κρίνονται ένοχοι για απόπειρα σωματικής βλάβης και όχι απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Αναλυτικά η ετυμηγορία, όπως τη μεταφέρει το Golden Dawn Watch:

Πρ: Μάλιστα. Λοιπόν, τη μάσκα δεν τη φοράω, μόνο για λόγους να ακούγομαι. Ξεκινάμε με την υπόθεση του Φύσσα. Ρουπακιάς: Oι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι ανθρωποκτονία με πρόθεση [αναφέρει τις κατηγορίες] και το δικαστήριο τον κηρύσει ένοχο για όλες τις πράξεις που του αποδίδονται. Λοιπόν. Άγγος. Αναφορικά με τη συνέργεια, όλα τα ονόματα αφορούν τη συνέργεια εις βάρος του Παύλου Φύσσα. Άγγος: ένοχος. Αγιοβλασίτης ένοχος, Δήμου ένοχος, Καζαντζόγλου ένοχος, Καλαρίτης ένοχος, Μιχάλαρος ένοχος Πατέλης ένοχος, Σαντοριναίος αθώος λόγω αμφιβολιών, Τσακανίκας αθώος λόγω αμφιβολιών, Τσορβάς Ν. & Αθ. ένοχοι, Καλαρίτης ένοχος [Σχετικά με την υπόθεση Φύσσα, όλοι ένοχοι εκτός από Σαντοριναίο, Τσακανίκα λόγω αμφιβολιών]. Ο Άγγος αθώος για τα 3 μαχαίρια, ένοχος για το ένα, Μιχάλαρος ένοχος για το ένα μαχαίρι, Σαντοριναίος, ένοχος για όπλο και πυρομαχικά, Τσακανίκας αθώος γιατί αυτό που βρέθηκε ήταν αεροβόλο. Καζαντζόγλου ένοχος για τις φωτοβολίδες.

Πρ: Στην υπόθεση των Αιγυπτίων. Η πραξη που αποδίδεται είναι η απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κρίνονται: Αγριογιάννης ένοχος, Μαρίας ένοχος, Παπαδόπουλος ένοχος [...] [Όλοι ένοχοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας Αμπουζίντ Εμπάρακ]. Αποδίδεται επίσης διατάραξη οικιακής ειρήνης, παύθηκε οριστικά η ποινική δίωξη. Επίσης για διακεκριμένη φθορά και αυτή παύθηκε οριστικά η ποινική δίωξη.

Πρ: Προχωρούμε στην επίθεση κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Το δικαστήριο κρίνει να μετατραπεί η κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή, κατά Πουλικόγιαννη, Ζύμαρη και Πουντίδη. Όλοι ένοχοι. Για τους λοιπούς παθόντες [μετατροπή σε κατηγορία της] απλής σωματικής βλάβης και να παύσει η δίωξη. Στους ίδιους αποδίδεται, Αντωνακόπουλο κλπ, διατάραξη οικιακής, παύεται οριστικά η ποινική δίωξη.

Παράνομη οπλοχρησία [υπόθεση ΠΑΜΕ] και οι 4 κηρύσσονται ένοχοι. Διακεκριμένη φθορά, παύεται οριστικά η ποινική δίωξη. Αποδίδεται επίσης κακόβουλη βλασφημία, αθώοι επειδή καταργήθηκε το άρθρο Π.Κ. Παράνομη οπλοφορία, πράξη που παύεται οριστικά η ποινική δίωξη. Εκτός από τις 3 υποθέσεις αυτές έχουμε και άλλες αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται σε άλλα προσωπα στον Μπαρέκα παράνομη οπλοκατοχή ειναι όπλο και κηρύσσεται ένοχος.

Στον Παππά παρανομη οπλοκατοχή για τη σιδερογροθιά ενοχος, στην Πόπορη για παράνομη οπλοκατοχή αθώα, για 1 γκλομπ, για φυσίγγια για αστυνομ. ραβδο [...] ένοχη όλων των λοιπών και για έναν κάλυκα με ενδείξεις 89 με ενεργό μη πυροδοτημένο. Η Θεώνη Σκαρπέλη για οπλοκατοχή ενοχη για τα φυσιγγια που βρεθηκαν ο Στέφας για την οπλοκατοχή αθώος για 2 μεταλλικές λάμες για πτυσσ. μαχαίρι και για τα φυσίγγια τα κυνηγετικά, ένοχος για σιδερογροθιά, σπαθί και μεταλλ. αντικ. σε σχήμα αστεριού. Ο Χίλιος, παρανομη οπλοκατοχη, αθώος για ρεπλικα και ένοχος για πιστόλι, φυσίγγια και 3 ηλεκτρικους εκκενωτές. Παράβαση 456/76 για φωτοβολιδες, Πόπορη ένοχη, Λαγός ένοχος ομοίως και ο Στέφας για την ίδια παράβαση. Αποδιδεται στις Σκαρπέλη και Μικελάτου η κατηγορία της ψευδορκιας, τώρα ψευδούς καταθεσης, Για τη Σκαρπέλη αθώα λόγω αμφιβολιών, Μικελάτου ένοχη. Μίχος και Χίλιος για ναρκωτικά παύει η ποινικη διωξη.

Πρ: Στον Αποστόλου: εκβίαση, αθώος λόγω αμφιβολιών. Παππάς για υπεξαίρεση ένοχος. Στο αδίκημα διακεκριμ. οπλοκατοχης για Γερμενής, Κασιδιάρης, Λαγός, Μιχαλολιάκος, Μπούκουρας. Κρινει ότι πρόκειται για απλή οπλοκατοχή και κατόπιν αυτού ο Γερμενης ένοχος, βρέθηκαν φυσίγγια στην κατοχή του, για τον Κασιδιάρη αθώος για το λειόκαννο, ένοχος για το Μάβερικ, Λαγός ένοχος γαι το πυροβόλο φυσιγγια, γεμιστήρα, Μιχαλολιακος ένοχος για όλα. Μίχος αθώος για τους 3 γεμιστήρες, ένοχος για το λειόκαννο. Μπούκουρας για το λειόκαννο ένοχος οπλοκατοχής.

Πρ: Και πάμε στην ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Έχουμε: Άγγος ένοχος, Αγιοβλασίτης, σε αυτή την κατηγορία ειναι όλοι οι κατηγορούμενοι και απο τις 3 υποθέσεις, άρα, Άγγος ένοχος, Αγιοβλασίτης αθώος, Αγριογιάννης ένοχος, Αντωνακόπουλος αθώος, Αποστολόπουλος αθώος λογω αμφιβολιων, Αποστόλου ένοχος, Γαλανάκης αθώος, Γαρυφαλλάκης αθώος, Καστρινός αθώος, Κορκοβίλης ένοχος, Λιακόπουος ένοχος, Μαρίας ένοχος, Μαυρικάκης αθωος λογω αμφιβολιων, Μπενέκη αθώα λόγω αμφιβολιών, Περρής αθώος λόγω αμφιβολιών, Πετράκης αθώος, Πόπορη ένοχη, Ρουπακιάς ένοχος, Σαντοριναίος αθώος λόγω αμφιβολιών, Σιατούνης ένοχος, Σκαρπέλη αθώα.

[Αθώοι της κατηγορίας ένταξης σε εγκληματική οργ. είναι Αγιοβλασίτης, Αντωνακόπουλος, Αποστολόπουλος, Γαλανάκης, Γαρυφαλλάκης, Καστρινός, Μαυρικάκης, Μπενέκη, Περρής, Πετράκης, Σαντοριναιος, Σκαρπελη, Σκορδελη , Ψυλλάκης].

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Πολιτική Δικονομία ΙΙΙ - Β έκδοση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

send