logo-print

Πώς θα λειτουργεί το Αρχείο του Πρωτοδικείου Αθηνών

13/10/2020

13/10/2020

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την από 2.10.2020 συνάντηση του ΔΣΑ με τη νέα Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών (για την οποία βλ. εδώ) σχετικά με την δραματική καθυστέρηση στην ηλεκτρονική αποστολή αποφάσεων, πρακτικών και προτάσεων της τακτικής διαδικασίας Μονομελούς και Πολυμελούς καθώς και στην έκδοση και αποστολή πιστοποιητικών (ιδίως περί δημοσίευσης ή μη διαθήκης και αρχαιρεσιών σωματείων) η διοίκηση του Πρωτοδικείου αποφάσισε ότι:

1. Το τρέχον αρχείο της Τακτικής Διαδικασίας (Μονομελές & Πολυμελές στο κτίριο 13 - 2ος όροφος) και το Γενικό Αρχείο (οδός Λουκάρεως), αρχής γενομένης από την Τρίτη 13 Οκτωβρίου θα εξυπηρετούν τους πληρεξουσίους δικηγόρους και το κοινό με φυσική παρουσία καθημερινά πλην Πέμπτης, ώστε να ικανοποιούνται έγκαιρα τα απεσταλμένα ηλεκτρονικά αιτήματα.

2. Σε όλες τις εργάσιμες ημέρες θα εξυπηρετούνται με φυσική παρουσία εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις για τη λήψη αντιγράφων μετά από έγκριση των Μελών του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών (κτίριο 6 - γραφείο 111).

Για τα υπόλοιπα θέματα που εκκρεμούν επίκειται συνάντηση της Διοίκησης του ΔΣΑ, την Πέμπτη 15-10-2020 και ώρα 13:30 με τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών στο Πρωτοδικείο.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση στο dsa.gr

Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31