logo-print

Covid-19: Βεβαίωση κίνησης για μετάβαση από και προς την εργασία για το Δημόσιο (Εγκύκλιος)

Οδηγίες από το Υπουργείο Εσωτερικών ενόψει της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις ώρες 12:30 π.μ. έως 5:00 π.μ.

24/10/2020

27/10/2020

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Νέα εγκύκλιο με μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, συνεπεία των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως αυτά διαμορφώνονται και εξελίσσονται, και βάσει των προβλεπόμενων ρυθμίσεων προς αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, σε συνέχεια της σχετικής εγκυκλίου, με την οποία δόθηκαν οδηγίες για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών στο πλαίσιο εφαρμογής των προβλεπόμενων ρυθμίσεων για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών με βάση τα τέσσερα (4) επίπεδα προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, σας γνωρίζουμε τα εξής: 

Α. ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις σχετικά με τον προσωρινό περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών κατά τις ώρες 12:30 π.μ. έως 5:00 π.μ. στις περιφερειακές ενότητες που με βάσει τον ισχύοντα υγειονομικό χάρτη βρίσκονται στο υψηλό και πολύ υψηλό επιδημιολογικό επίπεδο και την προβλεπόμενη εξαίρεση σχετικά με τη μετάβαση από και προς την εργασία κατά τις ανωτέρω ώρες, καλούνται οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού για τις κατεπείγουσες κάτωθι ενέργειες:

Οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού ή το αρμόδιο όργανο με βάση το ωράριο λειτουργίας κάθε δημόσιας υπηρεσίας και ειδικότερα βάσει του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων, καλούνται να χορηγήσουν αμελλητί στο προσωπικό που προσέρχεται για αυτοπρόσωπη παροχή εργασίας σε χρονικό διάστημα που συμπίπτει κατά την προσέλευσή τους ή κατά την αποχώρησή τους με το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις ώρες 12:30 π.μ. έως 5:00 π.μ., βεβαίωση κίνησης. Υπενθυμίζεται ότι οδηγίες για την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης κίνησης έχουν δοθεί αναλυτικά στην ως άνω (i) σχετική εγκύκλιο.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι η ως άνω Βεβαίωση Κίνησης, μπορεί να εκδοθεί μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, στην οποία έχει προστεθεί η λειτουργικότητα “Βεβαιώσεις Κίνησης”.

Στην εκτύπωση της Βεβαίωσης Κίνησης τίθεται στρογγυλή σφραγίδα και τότε θεωρείται έγκυρη.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση αδυναμίας έκδοσης βεβαίωσης μέσω του συστήματος της απογραφής, είναι δυνατή η έκδοση της σχετικής βεβαίωσης αξιοποιώντας την προτυποποιημένη φόρμα Βεβαίωσης Κίνησης που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας εγκυκλίου προς διευκόλυνση των αρμοδίων υπηρεσιών προσωπικού.

Στην περίπτωση αυτή η ως άνω βεβαίωση χορηγείται στον ενδιαφερόμενο υπάλληλο με πρωτότυπη υπογραφή του αρμοδίου οργάνου (προϊστάμενος αρμόδιας υπηρεσίας προσωπικού ή του αρμόδιου κατά τόπο οργάνου) και με στρογγυλή σφραγίδα.

Ο μετακινούμενος υπάλληλος οφείλει να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και τη βεβαίωση κίνησης, σε έντυπη ή σε ηλεκτρονική μορφή.

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

(στοιχεία αρμόδιου φορέα)

Ταχ. Δ/νση : ……………………………..

Πληροφορίες: ………………………….

Τηλέφωνο:……………………………….

Email: ……………………………………….

Αθήνα,

ΘΕΜΑ: Βεβαίωση κίνησης για μετάβαση από και προς την εργασία

Κατ΄εφαρμογή των κείμενων διατάξεων περί περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, βεβαιώνονται για το σκοπό της μετάβασης από και προς την εργασία τα κάτωθι στοιχεία για τον υπάλληλο: 

Στοιχεία ταυτότητας του υπαλλήλου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ΑΔΤ ή αριθμό διαβατηρίου, σχέση εργασίας) 

Τόπος κατοικίας: (ταχυδρομική διεύθυνση) 

Τόπος εργασίας:

  • φορέας του Δημοσίου, στον οποίο ανήκει οργανικά ο υπάλληλος και
  • φορέας του Δημοσίου, στον οποίο υπηρετεί ο υπάλληλος (σε περίπτωση που αυτός είναι διαφορετικός από τον φορέα στον οποίο ανήκει οργανικά, πχ λόγω απόσπασης), καθώς και
  • ταχυδρομική διεύθυνση του φορέα/καταστήματος όπου παρέχει τις υπηρεσίες του ο υπάλληλος. 

Ωράριο εργασίας:

  • α) ώρα προσέλευσης: /ώρα προβλεπόμενης αποχώρησης:
  • β) ώρα προβλεπόμενης αποχώρησης λόγω υπερωριακής απασχόλησης:
  • γ) υποχρεωτικές ή έκτακτες μετακινήσεις που απορρέουν από τη φύση των καθηκόντων του υπαλλήλου κατά τη διάρκεια της απασχόλησής του:……….………………………………………………………………………………………………………………… … 

Χρονικό διάστημα ισχύος της βεβαίωσης:

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο.

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο