logo-print

Ειρηνοδικείο Αθηνών: Ποιες αγωγές μικροδιαφορών μπορούν να κατατεθούν ηλεκτρονικά

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση
Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση

Με επιστολή της προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών η Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Ειρηνοδικείου Αθηνών παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με το ποιες αγωγές μικροδιαφορών μπορούν να κατατεθούν ηλεκτρονικά.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, «έχει παρατηρηθεί, ότι στην ηλεκτρονική κατάθεση του Δικαστηρίου μας στο πεδίο, που κατατίθενται οι αγωγές που εκδικάζονται κατά την Ευρωπαϊκή Διαδικασία Μικροδιαφορών, έχει κατατεθεί μεγάλος αριθμός αγωγών, που εκδικάζονται με τις ειδικές διατάξεις των μικροδιαφορών (άρθρα 466-472 ΚΠολΔ), γεγονός, που οδηγεί σε άσκοπες δίκες και καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης.

Παρακαλούμε, όπως γνωστοποιήσετε στα μέλη σας, ότι δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική κατάθεση αγωγών, που δικάζονται με τις ειδικές διατάξεις των μικροδιαφορών (άρθρα 466-472 ΚΠολΔ), λόγω του απαιτούμενου προσδιορισμού δικασίμου από τον Ειρηνοδίκη (άρθρο 468 παρ. 2 ΚΠολΔ).

Ηλεκτρονικά μπορεί να κατατίθενται μόνο αγωγές, που εκδικάζονται κατά την διαδικασία της Ευρωπαϊκής Διαδικασίας Μικροδιαφορών (ευρωπαϊκές μικροδιαφορές)».

Δείτε αναλυτικά το κείμενο στο dsa.gr

 

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο
Ενοχικό Δίκαιο Ειδικό Μέρος
send