logo-print

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για θέσεις νομικών σε Επιτροπή Αντανωνισμού και Συνήγορο του Καταναλωτή (ΑΣΕΠ)

07/12/2020

08/12/2020

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018
Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Προκήρυξη 4Ε/2020 του ΑΣΕΠ (Τεύχος Α.Σ.Ε.Π. 45/17.11.2020).

Αναλυτικά η προκήρυξη προβλέπει την πλήρωση συνολικά είκοσι τριών (23) θέσεων, σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει και ειδικότερα:

1. Δεκατεσσάρων (14) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στην «Επιτροπή Ανταγωνισμού» (Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου,

2. Επτά (7) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στην «Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς» Ν.Π.Δ.Δ. (Υπουργείο Οικονομικών) με διετή σύμβαση και

3. Δύο (2) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στον «Συνήγορο του Καταναλωτή» με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σύμφωνα με το άρθρο 19, ν. 2190/1994 (Α΄28), όπως ισχύει.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Σε ό,τι αφορά την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η προκήρυξη περιλαμβάνει έξι (6) θέσεις με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου που αφορούν νομικούς με εξειδίκευση στο Δίκαιο του Ανταγωνισμού.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, έχει αποστολή την εφαρμογή του ν. 3959/2011 «Προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού» (Α΄ 93), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

• Οι αρμοδιότητες των υποψηφίων που θα επιλεγούν για την πλήρωση των θέσεων Ε.Ε.Π. Νομικών (κωδ. 10001) είναι μεταξύ άλλων:

- Η διενέργεια αυτεπάγγελτων ελέγχων, η διερεύνηση και κατάταξη των καταγγελιών κατ’ εφαρμογήν του εκάστοτε ισχύοντος συστήματος μοριοδότησης, ο έλεγχος των γνωστοποιήσεων, καθώς και η εξέταση λήψης ασφαλιστικών μέτρων, η εξέταση συγκεκριμένου κλάδου της ελληνικής οικονομίας.

- Η σύνταξη εισηγήσεων προς τον Πρόεδρο της Ε.Α. και την Ολομέλεια της Ε.Α., η επικουρία των επιφορτισμένων με τη σύνταξη εισηγήσεων μελών της Ε.Α.

- Ο έλεγχος της τήρησης της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας που αφορά στο απόρρητο των επιχειρηματικών πληροφοριών.

- Η επικουρία του Γραφείου Νομικής Υποστήριξης κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του, στο βαθμό που αυτό κρίνεται αναγκαίο από τον Πρόεδρο της Ε.Α..

- Η παροχή στοιχείων για τη σύνταξη των εκθέσεων σχετικά με την εφαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας ανταγωνισμού που υποβάλλονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον ΟΟΣΑ ή σε άλλους οργανισμούς ή οργανώσεις, επίβλεψη και έλεγχος των μελετών και ερευνών αγοράς, παρακολούθηση των υποθέσεων ανταγωνισμού που διερευνώνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εθνικές αρχές των κρατών μελών

- Η επικοινωνία και συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις άλλες Εθνικές Αρχές Ανταγωνισμού άλλων Κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η προετοιμασία της συμμετοχής και η εκπροσώπηση της Ε.Α. σε ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στο Διεθνές Δίκτυο Ανταγωνισμού (ICN), στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανταγωνισμού (ECN) καθώς και σε κάθε άλλη διεθνή συνεργασία.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Επιπρόσθετα, οι δύο θέσεις στο Συνήγορο του Καταναλωτή αφυρούν νομικού με εξειδίκευση στο Εμπορικό ή Αστικό Δίκαιο).

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή που συστήθηκε με τον ν. 32997/2004, όπως ισχύει, είναι αρμόδια για την εναλλακτική (εξωδικαστική) επίλυση των καταναλωτικών διαφορών, σύμφωνα με την υπό στοιχεία 70330οικ./2015 (Β΄ 1421) κοινή υπουργική απόφαση για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2013/11/ΕΕ, ασκώντας, επιπλέον, τις πρόσθετες αρμοδιότητες

(α) της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας, μέλους του Δικτύου Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξωδικαστική επίλυση των διασυνοριακών (εντός Ε.Ε., Ισλανδίας και Νορβηγίας) καταναλωτικών διαφορών,

(β) της διαμεσολάβησης για τη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4224/2013 (Α΄ 288) και της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδας για τον Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών (Β΄ 2289/2014, όπως ισχύει),

(γ) της παρακολούθησης του Κώδικα Καταναλωτικής Δεοντολογίας (π.δ. 10/2017 / Α΄ 23),

(δ) της παρακολούθησης και προώθησης της εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στην πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με το άρθρο 12 της Οδηγίας 2004/113/ΕΚ,

(ε) της λειτουργίας σημείου επαφής για την ηλεκτρονική επίλυση διαφορών του Κανονισμού (ΕΕ) υπ’ αρ. 524/2013,

(στ) της έκδοσης εξωτερικών προειδοποιήσεων, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Κανονισμού υπ’ αρ. 2394/2017.

Οι υποψήφιοι/ες που θα επιλεγούν για την πλήρωση των θέσεων Ε.Ε.Π. Νομικών με κωδικό 10008 θα κληθούν να υποστηρίξουν ολόκληρο το φάσμα του επιστημονικού έργου και την καλή εκτέλεση των ως άνω αρμοδιοτήτων της Αρχής.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει στις 3 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη και λήγει στις 21 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη.

Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ποινικός Κώδικας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία, 2η έκδ., 2024
send