logo-print

Υπουργείο Εργασίας: Ανακοίνωση για απαράδεκτες οχλήσεις που δέχονται άνεργοι από παρόχους για Προγράμματα Κατάρτισης

11/03/2021

12/03/2021

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Αναφορικά με τις Προσκλήσεις:

  • «Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας 30-49 ετών σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής» και
  • “ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ) / συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων»

Κατόπιν καταγγελιών ωφελουμένων για οχλήσεις που δέχονται από παρόχους, επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τους όρους εκάστης πρόσκλησης, οι συμμετέχοντες πάροχοι οφείλουν να συμμορφώνονται με τις διατάξεις των Νόμων περί αθέμιτου ανταγωνισμού (Ν. 146/1914), περί προστασίας του καταναλωτή (Ν. 2251/1994, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), το Νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (Ν. 2472/1997, ως ισχύει), καθώς και το Γενικό Κανονισμό 679/2016 (ΕΕ) 2016/679, ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης Απριλίου 2016, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας 95/46/ΕΚ (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων).

Επισημαίνουμε ότι τα στοιχεία που αφορούν σε παραβάσεις διαβιβάζονται στις αρμόδιες ανεξάρτητες αρχές ήτοι, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού / Αρχή Προστασίας Καταναλωτή / Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την περαιτέρω αξιολόγησή τους.

Στην περίπτωση διαπίστωσης από τα παραπάνω αρμόδια όργανα τυχόν παραβάσεων των ως άνω πλαισίων, η Υπηρεσία επιβάλλει τα προβλεπόμενα από την εκάστοτε Πρόσκληση, τα δε στοιχεία θα διαβιβαστούν στις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές.

Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
send