logo-print

WeSolve PodCasts: Tα Προβλήματα του Ελληνικού Πανεπιστημίου - Διαθέσιμο το πρώτο επεισόδιο

Επεισόδιο 1: Το ελληνικό πανεπιστήμιο στο επίκεντρο

20/05/2021

20/05/2021

Οικογενειακό Δίκαιο - Τρίτη έκδοση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, το Τhink Τank WeSolve ξεκινάει, υπό τη μορφή podcasts, έναν κύκλο συζητήσεων γύρω από τα προβλήματα του ελληνικού πανεπιστημίου.

Στο πρώτο επεισόδιο επιδιώκεται μια συνολική ανασκόπηση και προσέγγιση των θεμάτων του πανεπιστημίου. Καλεσμένος ο Άγγελος Συρίγος.

Υπό την διπλή του ιδιότητα ως Υφυπουργός Παιδείας, Αρμόδιος για την Ανώτατη Εκπαίδευση αλλά και ως καθηγητής πανεπιστημίου, απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις στις οποίες κάθε φοιτητής θα ήθελε να λάβει απάντηση την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Πανεπιστημιακή αστυνομία, διά ζώσης ή μη διενέργεια της εξεταστικής, έγκαιρη παράδοση των συγγραμμάτων, αποτελούν λίγα μόνο από τα ζητήματα της επικαιρότητας τα οποία αναλύονται.

Επιπλέον, μέσω ερωτήσεων όπως “Θα καταργηθούν οι πανεπιστημιακές παρατάξεις;” , “τι κάνουμε για να προλάβει το ελληνικό πανεπιστήμιο την παγκόσμια τεχνολογική εξέλιξη;” και “που βρισκόμαστε σε σχέση με τα ξένα πανεπιστήμια;”, αναδεικνύεται η προοπτική του Υπουργού για το μέλλον του πανεπιστημίου.

Τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Street Radio, τον οποίο και ευχαριστούμε για την αμέριστη στήριξη, συντονίζουν οι φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών και ιδρυτικά μέλη του οργανισμού, Θάνος Γεωργούντζος και Νίκος Χαντζηγιάννης.

To WeSolve είναι ένα think tank, το οποίο αποτελείται κυρίως από νέους φοιτητές Νομικής. Ως σκοπό έχει την ενθάρρυνση του ανοιχτού διαλόγου και της δημόσιας συζήτησης για θέματα έρευνας και εκπαίδευσης, καθώς και τη διοργάνωση περαιτέρω δράσεων που εμπίπτουν στις παραπάνω θεματικές, ενθαρρύνοντας τη φοιτητική πρωτοβουλία για την εξεύρεση και υλοποίηση ρεαλιστικών λύσεων στα ζητήματα αυτά.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το επεισόδιο στο Youtube

Τα επόμενα επεισόδια του WeSolve PodCasts:

Επεισόδιο 2

Θεματική: ΑμεΑ - Προσβασιμότητα και Πανεπιστήμιο

Καλεσμένος: Βαγγέλης Αυγουλάς, Δικηγόρος, ιδρυτής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Με Άλλα μάτια»

Επεισόδιο 3

Θεματική: Αγορά Εργασίας,  Εθελοντισμός και Εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου

Καλεσμένος: Αντώνης Καραμπατζός, Τακτικός Καθηγητής Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή ΕΚΠΑ

Επεισόδιο 4

Θεματική: Ανθρώπινα Δικαιώματα και Πανεπιστήμιο

Καλεσμένος: Μαρία Γαβουνέλη, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και αναπληρώτρια καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η ευθύνη του εκχωρητή απαίτησης κατά τα άρθρα 467-468 ΑΚ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση