logo-print

Προκήρυξη διαγωνισμού υποψήφιων δικαστικών επιμελητών έτους 2021

28/05/2021

31/05/2021

Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση
Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24

Δημοσιεύθηκε η Προκήρυξη του Υπουργείου δικαιοσύνης διαγωνισμού υποψήφιων δικαστικών επιμελητών έτους 2021.

Ο διαγωνισμός για την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων δικαστικών επιμελητών θα διενεργηθεί την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 στο Κατάστημα του Εφετείου της έδρας του κάθε Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών.

Οι θέσεις αυτές είναι οι εξής:

Εφετείο Αθηνών 55 Εφετείο Πειραιώς 12 Εφετείο Ευβοίας 6 Εφετείο Αιγαίου 5 Εφετείο Βορείου Αιγαίου 2 Εφετείο Δωδεκανήσου 1 Εφετείο Λαμίας 5 Εφετείο Θεσσαλονίκης 33 Εφετείο Λάρισας 11 Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας 7 Εφετείο Θράκης 13 Εφετείο Κέρκυρας 5 Εφετείο Πατρών 10 Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος 5 Εφετείο Ναυπλίου 6 Εφετείο Καλαμάτας 3 Εφετείο Κρήτης 4 Εφετείο Ανατολικής Κρήτης 6

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι γεννήθηκαν κατά τα έτη 1981 έως και 1999.

Οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στη Γραμματεία του Εφετείου της έδρας του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών της επιλογής τους, το αργότερο μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021. Στην αίτηση επισυνάπτονται τα εξής:

α. Πιστοποιητικό θεωρητικής και πρακτικής άσκησης του οικείου Συλλόγου

β. Τίτλος σπουδών (πτυχίο Νομικής Σχολής ημεδαπού πανεπιστημίου ή ισότιμου αλλοδαπού αναγνωρισμένου ).

γ. Υπεύθυνη δήλωση για την ύπαρξη των προσόντων και την έλλειψη των κωλυμάτων συμμετοχής στις εξετάσεις όπως αναφέρονται στο εδάφιο α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 3 όπως ισχύει και του άρθρου 4 του ν. 2318/1995.

δ. Απόδειξη καταβολής ποσού πενήντα ( 50) ευρώ ως εξέταστρα.

- Η εξέταση είναι γραπτή και περιλαμβάνει: α) Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών και Πολιτική Δικονομία, β) Ποινικό Κώδικα και Ποινική Δικονομία, γ) Αστικό Κώδικα και Εμπορικό Δίκαιο.

Τα θέματα είναι κοινά για τους υποψήφιους όλης της Χώρας και διατυπώνονται από την Κεντρική Εξεταστική Επιτροπή που συνεδριάζει στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

- Επιτυχόντες θεωρούνται κατά φθίνουσα σειρά επιτυχίας τόσοι, όσες είναι και οι αναφερόμενες στην παρούσα απόφαση κενές οργανικές θέσεις, εφόσον έχουν συγκεντρώσει τελικό γενικό βαθμό τουλάχιστον πέντε (5), με την επιφύλαξη του τελευταίου εδαφίου του άρθρου 10 του ν.2318/1995. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, για τον καθορισμό της σειράς των ισοβαθμούντων διενεργείται από την οικεία εξεταστική επιτροπή, κλήρωση σε δημόσια συνεδρίαση.

Μετά τη δημοσίευση του πίνακα επιτυχόντων, όσοι περιλαμβάνονται σε αυτόν υποχρεούνται να παρακολουθήσουν κύκλο επιμορφωτικών διαδικασιών (σεμιναρίων).

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη.

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση