logo-print

Συνταγή για σπαράγγια δημοσιεύθηκε σε Διάταγμα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Βελγίου

14/06/2021

15/06/2021

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ένα ασυνήθιστο και σχεδόν απίστευτο περιστατικό για το νομικό κόσμο έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες στο Βέλγιο.

Ο δικηγόρος Morgan Moller διάβαζε τον "Κώδικα Οικονομικού Δικαίου" στην ιστοσελίδα που δημοσιεύονται τα βασιλικά διατάγματα του Βελγίου - γνωστή ως Moniteur Belge - αντίστοιχη αλλά πιο εξελιγμένη εκδοχή του et.gr.

Με μεγάλη του έκπληξη παρατήρησε ότι στο Βιβλίο Πέμπτο του εν λόγω Κώδικα είχε συμπεριληφθεί ... μία συνταγή για σπαράγγια.

Το συγκεκριμένο άρθρο (13) του Βιβλίου αφορούσε στην τιμολόγηση φαρμάκων και ιατρικών συσκευών και είχε μόλις τροποποιηθεί τον περασμένο μήνα.

Στην παράγραφο εννέα του κειμένου στα γαλλικά περιλαμβανόταν πέραν των διατάξεων μία συνταγή, η οποία παρέθετε έξι εύκολα βήματα για να φτιάξει κανείς σπαράγγια, κλείνοντας μάλιστα με την ευχή για καλή όρεξη (bon appetit).

Το ασυνήθιστο περιστατικό γνωστοποίησε ο δικηγόρος στο Twitter, αναρτώντας τη σχετική φωτογραφία και σημειώνοντας σαρκαστικά: «Βαρέθηκα να ακούω ανθρώπους να λένε ότι το Moniteur Belge είναι άχρηστο. Μπορείτε να βρείτε τα πάντα εκεί: νόμους, αποφάσεις, συνταγές, ό,τι θέλετε».

Προφανώς πρόκειται για σφάλμα κατά τη διαδικασία αντιγραφής-επικόλλησης, το οποίο διασκέδασε πολλούς δικηγόρους στο Βέλγιο. Η συνταγή έκτοτε έχει διαγραφεί από το κείμενο.

Ο διευθυντής του Moniteur Belge σημείωσε σε δηλώσεις του ότι «τεχνικά, η διαδικτυακή έκδοση δεν είναι η επίσημη έκδοση του νόμου, αλλά απλά μια ενοποιημένη βάση δεδομένων, χωρίς νομική βάση. Η επίσημη έκδοση είναι διορθωμένη και εγκεκριμένη».

Πηγή: thebulletin.be
Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

send