logo-print

Απέρριψε αίτημα κατά των μέτρων υποχρεωτικού εμβολιασμού το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Ύστερα από αιτήματα που υπέβαλαν μέλη της γαλλικής πυροσβεστικής υπηρεσίας

27/08/2021

01/09/2021

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στις 24 Αυγούστου 2021, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου απέρριψε τα αιτήματα για προσωρινά μέτρα που υπέβαλαν μέλη της γαλλικής πυροσβεστικής υπηρεσίας για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο έκρινε ότι τα αιτήματα αυτά δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 39 του Κανονισμού Κανόνες του Δικαστηρίου (Προσωρινά μέτρα).

Τονίζοντας τον επείγοντα χαρακτήρα του θέματος και στηριζόμενοι στα άρθρα 2 (δικαίωμα στη ζωή) και 8 (δικαίωμα σεβασμού για την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι αιτούντες ζήτησαν από το Δικαστήριο:

- ως κύρια αίτημα, να ανασταλεί η υποχρεώση για εμβολιασμό, όπως ορίζεται στο σχετικό τμήμα του γαλλικού Νόμου της 5ης Αυγούστου 2021,

- εναλλακτικά, να ανασταλούν οι διατάξεις που απαγορεύουν σε άτομα που δεν έχουν συμμορφωθεί με την απαίτηση εμβολιασμού από την άσκηση του επαγγέλματός τους και διακοπής της καταβολής των μισθών σε άτομα που δεν συμμορφώθηκαν με την απαίτηση να είναι εμβολιασμένα.

Το Δικαστήριο επαναλαμβάνει ότι τα μέτρα σύμφωνα με το άρθρο 39 του Κανονισμού του Δικαστηρίου αποφασίζονται σε σχέση με διαδικασία που έχει τεθεί ενώπιον του Δικαστηρίου, χωρίς να προδικάζει τυχόν μεταγενέστερες αποφάσεις σχετικά με το παραδεκτό ή όχι επί της ουσίας της υπόθεσης.

Το Δικαστήριο εγκρίνει τέτοια αιτήματα μόνο σε εξαιρετική βάση, όταν το οι αιτούντες θα αντιμετώπιζαν πραγματικό κίνδυνο μη αναστρέψιμης βλάβης.

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24
send