logo-print

Η νομική αντιμετώπιση της γυναικοκτονίας: Εκδήλωση από τον Ρητορικό Όμιλο της Νομικής Σχολής ΑΠΘ

07/12/2021

07/12/2021

Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ο Ρητορικός Όμιλος της Νομικής Σχολής ΑΠΘ διοργανώνει μία εκδήλωση για ένα άκρως επίκαιρο θέμα: Η νομική αντιμετώπιση της γυναικοκτονίας. 

Ο Όμιλος αυτός, δημιούργημα φοιτητών της Νομικής Σχολής ΑΠΘ με κριτικό πνεύμα και έντονο ενδιαφέρον για το δημόσιο διάλογο και την επικαιρότητα, οργανώνει σε εβδομαδιαία βάση αγώνες ρητορικής τέχνης στις αίθουσες της Νομικής Σχολής, ενώ δύο φορές το χρόνο φέρνει κοντά νέους και νέες με την νομική επιστήμη μέσα από τον ουσιαστικό λόγο των καθηγητών της Νομικής στις εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Αυτό το μήνα λοιπόν, ο Ρητορικός Όμιλος, συνεπής στο στόχο που έχει θέσει για το έτος 2021 - 2022, να γνωρίσει τη Νομική Σχολή και τον επιστημονικό διάλογο στο ευρύ κοινό, προσκαλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση του, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, Αίθουσα 112 «Κωνσταντόπουλος» Νομική Σχολή ΑΠΘ και ώρα 19:00, για να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε και να μάθουμε γύρω από το φλέγον ζήτημα της γυναικοκτονίας μέσα από τα έμπειρα μάτια των καθηγητών της Νομικής Σχολής ΑΠΘ. 

Ομιλητές:

Ελισάβετ –Συμεωνίδου – Καστανίδου, Καθηγήτρια του Ποινικού Δικαίου Νομικής ΑΠΘ και τέως Κοσμήτορας της Νομικής ΑΠΘ 

Κώστας Σταμάτης, Καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου Νομικής ΑΠΘ 

Λάμπρος Μαργαρίτης, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου Νομικής ΑΠΘ και Πρόεδρος της Διαρκούς Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. 

Συντονίζει η Κατερίνα Φουντεδάκη, Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου της Νομικής ΑΠΘ

Με τη τήρηση όλων των ενδεδειγμένων υγειονομικών μέτρων* και με ενθουσιώδη διάθεση, τα μέλη του Ομίλου θα είναι έτοιμα να σας υποδεχτούν. 

* Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης (το οποίο έχει εκδοθεί 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και διαρκεί για έξι μήνες από την ημερομηνία διενέργειας αυτού) και αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας των πιστοποιητικών.

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
Η υποστήριξή της κατηγορίας υπό το πρίσμα του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send