logo-print

Ειδικό τμήμα για τις υποθέσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, προσωπικών δεδομένων και ενέργειας στο Εφετείο Θεσσαλονίκης (ΦΕΚ)

04/01/2022

07/01/2022

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Τη σύσταση του Θ’ Ένατου Ειδικού Πολιτικού Τμήματος του Εφετείου Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο διαφορές που αφορούν το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, της ενέργειας και της προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», προβλέπει ο νέος Κανονισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το νέο Κανονισμό, το Θ’ Ένατο Ειδικό Πολιτικό Τμήμα του Εφετείου Θεσσαλονίκης εκδικάζει κατά την τακτική διαδικασία τα ένδικα βοηθήματα και τα αντίστοιχα ένδικα μέσα, κατά των αποφάσεων των Πρωτοδικείων της περιφέρειας των Εφετείων Θεσσαλονίκης, Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Ιωαννίνων, Κέρκυρας και Λάρισας, που έχουν ως αντικείμενο διαφορές μεταξύ ιδιωτών, οι οποίες αφορούν το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, της ενέργειας και της προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (άρ. 13 του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Εφετείου Θεσσαλονίκης).

Ο Κανονισμός αυτός, όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και κωδικοποιείται σε ενιαίο κείμενο, άρχισε να ισχύει από το χρόνο της δημοσίευσής του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλαδή από 22-12-2021, όταν και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η με αριθ. 54/2021 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου (σε συμβούλιο) (ΦΕΚ Β’ 6097/22.12.2021).

Η σχετική τροποποίηση του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών προβλέπονταν στο άρθρο 359 του ν. 4700/2020 (ΦΕΚ Α’ 127/29.06.2020).

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ