logo-print

TRADATA 2: Σεμινάρια κατάρτισης δικηγόρων για τα προσωπικά δεδομένα

Πρόσκληση του ΔΣΑ για υποβολή συμμετοχών στα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν σε Παρίσι και Ρώμη – Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής 27/7

26/07/2022

02/08/2022

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών,  επίσημα διαπιστευμένος φορέας στα όργανα της ευρωπαϊκής ένωσης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευρωπαίων Δικηγόρων (European Lawyers Foundation) και τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ιταλίας, Καταλονίας, Γενικό Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων Ισπανίας, Ρουμανίας, Τσεχίας, Βελγίου και Παρισιού, συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα TRADATA 2 «Κατάρτιση δικηγόρων για τα προσωπικά δεδομένα– TRADATA 2” (JUST-JTRA-EJTR-AG-2020-101007426).

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα TRADATA 2 θα ασχοληθεί με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) και την κατάρτιση των δικηγόρων από όλους τους μετέχοντες δικηγορικούς συλλόγους στην σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία προστασίας δεδομένων RegulationEU 2016/679   και Directive  (EU) 2016/680.

Θα πραγματοποιηθούν διασυνοριακά σεμινάρια κατάρτισης στις συμμετέχουσες χώρες και θα δοθεί ευκαιρία δικτύωσης με τους συμμετέχοντες δικηγόρους όλων των χωρών. Συνολικά θα γίνουν 12  σεμινάρια και δυο από αυτά θα πραγματοποιηθούν και στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αφορά την πρόσκληση υποβολής συμμετοχών για τα δύο πρώτα σεμινάρια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν το ένα στο Παρίσι την  Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 και το δεύτερο στη Ρώμη την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, και τα οποία θα παρακολουθήσουν 2 δικηγόροι, ένας (1) για το σεμινάριο του Παρισιού και ένας (1) για το σεμινάριο της Ρώμης.

Στους δικηγόρους που θα επιλεγούν για να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια αυτά καλύπτονται από το πρόγραμμα, ταξιδιωτικά έξοδα μέχρι του maximum ποσού των 400 ευρώ και έξοδα διαβίωσης  μέχρι του maximum ποσού  των 300 ευρώ (150 ευρώ ανά ημέρα-maximum 2 ημέρες), με την απαραίτητη προσκόμιση αποδείξεων στο Ίδρυμα Ευρωπαίων Δικηγόρων.

Όσοι Δικηγόροι Αθηνών ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν  στα σεμινάρια «TRADATA 2», μπορούν να αποστείλουν την αίτησή τους μέχρι τις 27 Ιουλίου 2022.

Για την επιλογή αυτών που θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθεί δημόσια κλήρωση στον ΔΣΑ η οποία θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση και την αίτηση συμμετοχής στο dsa.gr

Ποινικός Κώδικας Ι
Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

send