logo-print

ELSA Day 2022: «Δικαιολογείται αναστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εν καιρώ πολέμου;»

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ELSA Athens

Το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία της διεθνούς κοινότητας.

Η εξέλιξη του νομικού πολιτισμού την τελευταία 75ετία έχει αφήσει κληρονομιά στο σήμερα πλήθος εθίμων και συνθηκών που προβλέπουν «νόμους στον πόλεμο».

Παρατηρούμε όμως καθημερινά καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο πολεμικών συρράξεων, οι οποίες υποβαθμίζουν την ανθρώπινη αξία.

Γίνεται τον 21ο αιώνα να μιλάμε για πόλεμο με κάθε μέσο και κόστος ή έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν τους διαγωνιζόμενους φοιτητές Νομικής στον Αγώνα Νομικής Επιχειρηματολογίας (Legal Debate) με τίτλο «Δικαιολογείται αναστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εν καιρώ πολέμου;», που διοργανώνει η ELSA Athens.

Το debate θα πραγματοποιηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη του καθηγητή της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σπύρου Βλαχόπουλου.

Στο πάνελ θα συμμετάσχουν και οι: Ευθύμιος Αντωνόπουλος (προεδρεύων), αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, ομότιμος καθηγητής Νομικής ΕΚΠΑ, Βασιλική Χρήστου, επίκουρος καθηγήτρια Νομικής ΕΚΠΑ και Ελένη Μίχα, μέλος ΕΔΙΠ Νομικής ΕΚΠΑ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ELSA Day 2022 και του εορτασμού των 20 χρόνων της ELSA Athens. Η European Law Students’ Association (ELSA) είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική και μη πολιτική Ένωση που απευθύνεται σε φοιτητές Νομικής, ασκούμενους και νέους δικηγόρους. Συνιστά τη μεγαλύτερη οργάνωση φοιτητών νομικής και νέων δικηγόρων στον κόσμο.

Στο επίκεντρο της δραστηριότητας της ELSA βρίσκεται διαχρονικά η προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε χρόνο την ίδια μέρα, την τελευταία Τετάρτη του Νοεμβρίου, διοργανώνονται και στις 43 χώρες-μέλη της ομοσπονδίας δράσεις αφιερωμένες στην προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με σύνθημα «όλοι διαφορετικοί, όλοι μαζί», η φετινή θεματική αφορά το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο.

ELSA Athens

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος Γιώργος Σιδερής: «H ELSA Athens αποτελεί το τοπικό παράρτημα της ELSA International στην Αθήνα. Μετρά 20 χρόνια λειτουργίας και περισσότερα από 300 ενεργά μέλη. Κάθε χρόνο διοργανώνουμε ποικίλες δραστηριότητες (συνέδρια, ημερίδες, εικονικές δίκες, ομάδες νομικής έρευνας, εκπαιδευτικές επισκέψεις, θερινά σχολεία), με στόχο τη συνεισφορά στην εξοικείωση των μελών μας με τη νομική επιστήμη, καθώς και την προαγωγή της διεθνούς κατανόησης μέσα από την επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και νομικά συστήματα, σε ένα πλαίσιο κριτικού διαλόγου και επιστημονικής συνεργασίας.»

Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση

Για να παρακολουθήσεις και εσύ την εκδήλωση, συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις στα social media της ELSA Athens (Instagram: elsa.athens Facebook: ELSA Athens).

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

send