logo-print

16 θέσεις ασκούμενων δικηγόρων στην Περιφέρεια Αττικής (Πρόσκληση)

07/02/2023

07/02/2023

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Πρόσκληση για την άσκηση υποψηφίων δικηγόρων δημοσίευσε η Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους υποψήφιους δικηγόρους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους στο Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής, για διάρκεια δώδεκα (12) μηνών, να υποβάλουν την αίτησή τους εντός δέκα (10) ημερών από την επομένη της ημερομηνίας ανάρτησης (7 Φεβρουαρίου 2023) της παρούσας πρόσκλησης στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής (www.patt.gov.gr), ήτοι από την 8η Φεβρουαρίου 2023 έως και την 17η Φεβρουαρίου 2023, σύμφωνα µε τα κατωτέρω αναφερόμενα.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ - ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο αριθμός των υποψηφίων δικηγόρων που θα πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους στο Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο περιλαμβάνει το Γραφείο Νομικής Υποστήριξης Περιφερειάρχη και Συλλογικών Οργάνων, το Γραφείο Νομοθετικού Συντονισμού και Δικαστικών Υποθέσεων Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού, Βόρειου, Νότιου και Δυτικού Τομέα Αθηνών, το Γραφείο Νομοθετικού Συντονισμού και Δικαστικών Υποθέσεων Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων, το Γραφείο Νομοθετικού Συντονισμού και Δικαστικών Υποθέσεων Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, το Γραφείο Νομοθετικού Συντονισμού και Δικαστικών Υποθέσεων Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, έχει οριστεί σε δεκαέξι (16) άτομα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ- ΩΡΑΡΙΟ- ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ- ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ

• Το χρονικό διάστημα της άσκησης έχει οριστεί σε δώδεκα (12) μήνες. Την προσεχή περίοδο, η δωδεκάμηνη άσκηση του υποψηφίου/της υποψήφιας δικηγόρου ξεκινά από τις 15 Μαρτίου 2023 και λήγει στις 14 Μαρτίου 2024.

• Το ωράριο της ημερήσιας απασχόλησης του/της ασκούμενου/ης ορίζεται σε οκτώ (8) ώρες, ανάλογα µε τις ανάγκες των Γραφείων του Αυτοτελούς Τμήματος Νομικής Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής.

• Υπεύθυνοι τήρησης και ελέγχου του παρουσιολογίου και εν γένει της άσκησης είναι οι δικηγόροι που υπηρετούν στα Γραφεία στα οποία απασχολούνται οι ασκούμενοι.

• Η μηνιαία αποζημίωση των ασκούμενων δικηγόρων ανέρχεται στο ποσό των εξακοσίων (600) ευρώ. Το παραπάνω ποσό δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις παρά µόνο σε παρακράτηση φόρου εισοδήματος και θα καταβάλλεται µε βάση το παρουσιολόγιο, κατόπιν εντάλματος της Δ/νσης Οικονομικής Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής.

• Στο τέλος της άσκησης θα χορηγείται στον/στην ασκούμενο/η σχετική βεβαίωση άσκησης από τον/την δικηγόρο που είναι υπεύθυνος/η τήρησης και ελέγχου του παρουσιολογίου και εν γένει της άσκησης . 

Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση.

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ